Vergoedingen zorgverzekering huidtherapie

Vergoeding huidtherapie
Wist je dat sommige behandelingen door een huidtherapeut deels of in z´n geheel worden vergoed? Faber Huidkliniek heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dat jouw behandeling voor acne, pigment, couperose of ontharen in het gelaat wordt vergoed. Deze behandelingen gaan niet ten koste van het eigen risico.

Hoe krijg je een behandeling vergoed?
– Raadpleeg je polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekering of je behandeling daadwerkelijk vergoed worden. Houd er rekening mee dat sommige behandelingen eenmalig vergoed worden en andere per kalenderjaar.
– Controleer hoeveel budget je hebt per behandeling. De behandelingen staan bij de meeste zorgverzekeraars bekend als: camouflagetherapie, waar kleurafwijkingen zoals pigment en couperose onder vallen, acnetherapie, acnelittekens of ontharing in het gelaat.
– Dien je declaratie zelf in. Na de behandeling krijg je van ons een factuur die je zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeringen storten binnen 3 werkdagen het geld terug op je rekening.

Wat is de beste zorgverzekering voor huidtherapie?
De vergoeding die je ontvangt, varieert op basis van je zorgverzekeraar, het specifieke aanvullende pakket dat je hebt gekozen, en het type behandeling. De gemiddelde aanvullende verzekering vergoed minimaal €200 oplopend tot €700 per kalenderjaar.

Worden de behandelingen 100% vergoed?
Faber huidkliniek is aangesloten bij alle zorgverzekeraars in Nederland. Hierdoor wordt de behandeling indien je hiervoor verzekerd bent 100% vergoed. Sommige verzekeraars hanteren een bepaald percentage en een maximaal bedrag. Dit heeft echter niets te maken met Faber Huidkliniek maar de regels die de zorgverzekering hanteert.

Welke behandelingen worden vergoed?

Acnetherapie/Acnelittekens
Acnetherapie bestaat uit het reinigen van de huid, een diepte reiniging en peelings die worden toegepast om acne te verminderen. Daarnaast worden behandelingen die zijn gericht op het verminderen van acnelittekens ook vergoed.

Laser ontharen/permanente ontharing
Heb je last van beharing in het gelaat? De behandeling voor laser ontharen en elektrische epilatie in het gelaat worden ook vergoed binnen de aanvullende verzekering. Het is belangrijk op te merken dat behandelingen op het lichaam niet in aanmerking komen voor vergoeding.

Camouflagetherapie
Camouflagetherapie in het gezicht wordt eveneens vergoed. Voor veel zorgverzekeraars omvat camouflagetherapie het camoufleren van oneffenheden door middel van dekkende make-up. Tijdens deze behandeling wordt samen met de cliënt gezocht naar een kleur die past bij het huidtype. In sommige gevallen worden ook de camouflageproducten vergoed, hoewel dit kan variëren per zorgverzekeraar. Enkele zorgverzekeraars bieden vergoedingen voor vaat- en pigmentlaserbehandelingen. Deze laserbehandelingen worden toegepast om pigmentvlekken of gesprongen vaatjes in het gezicht te verminderen of te verwijderen.