Rosacea

Rosacea - Faber Huidkliniek: de beste keuze!

Welkom bij Faber Huidkliniek, de specialist in huidverzorging en huidverbetering. Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over rosacea en hoe u hier vanaf kunt komen. Onze kliniek is gevestigd in het mooie Rosmalen en onze ervaren specialisten staan voor u klaar om uw huidproblemen aan te pakken.

Rosacea is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid en ontsteking in het gezicht. Het komt vooral voor bij vrouwen van middelbare leeftijd, maar kan ook voorkomen bij mannen en jongere mensen.

Maak nu een afspraak

Wat zijn de symptomen van rosacea?

De symptomen  variëren van persoon tot persoon, maar de meest voorkomende symptomen zijn:

 • Roodheid: De huid kan rood worden en er kan sprake zijn van kleine bloedvaatjes die zichtbaar zijn op de huid.
 • Bultjes en puistjes: Er kunnen kleine bultjes en puistjes ontstaan op de huid.
 • Brandend of prikkend gevoel: De huid kan branderig of prikkend aanvoelen.
 • Verdikking van de huid: De huid kan dikker worden en er kunnen zwellingen ontstaan.

Hoe kom je aan rosacea?

De oorzaak is nog niet volledig bekend. Wel is bekend dat er verschillende factoren zijn die rosacea kunnen triggeren, zoals:

 • Voeding: Sommige voedingsmiddelen, zoals pittig eten en alcohol, kunnen rosacea verergeren.
 • Omgevingsfactoren: Blootstelling aan zonlicht, wind en koude lucht kan rosacea triggeren.
 • Erfelijkheid: Rosacea kan erfelijk zijn.
 • Hormonen: Hormonale veranderingen kunnen rosacea verergeren.

Hoe kom je ervan af?

Er is nog geen definitieve genezing, maar er zijn wel verschillende behandelingen mogelijk om de symptomen te verminderen. Bij Faber Huidkliniek bieden wij verschillende behandelingen aan om rosacea te behandelen, waaronder:

 • Laserbehandelingen: Laserbehandelingen kunnen helpen bij het verminderen van roodheid en bloedvaatjes op de huid.
 • Medicatie: Medicatie kan worden voorgeschreven om ontstekingen te verminderen en de symptomen te behandelen.
 • Huidverzorging: Het gebruik van speciale huidverzorgingsproducten kan helpen om de huid te kalmeren en de symptomen te verminderen.

Kan het vanzelf overgaan?

Nee, het is een chronische aandoening en kan niet vanzelf overgaan. Het is belangrijk om de symptomen van rosacea te behandelen om verdere verspreiding en verergering te voorkomen.

Wat moet je niet eten bij rosacea?

Sommige voedingsmiddelen kunnen de situatie verergeren. Vermijd daarom het eten van pittig eten, alcohol, zuivelproducten, en voedingsmiddelen die rijk zijn aan histamine. Het is belangrijk om uw dieet in de gaten te houden en te kijken welke voedingsmiddelen uw symptomen verergeren.

Rosacea behandeling Rosmalen

Veel gestelde vragen over rosacea

Uiteraard heeft u vragen over rosacea. Wij hebben daarom de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Wat is het verschil tussen rosacea en acne?

  De klachten bij rosacea en acne kunnen erg op elkaar lijken. Daarom wordt rosacea soms weleens ten onrechte aangezien voor acne. Maar bij acne zie je bijna altijd mee-eters, en dat zie je bij rosacea niet. Verder zijn de blijvend verwijde bloedvaatjes in het gezicht ook typisch voor rosacea, en niet voor acne.

 • Wat zijn Triggers van rosaceaklachten?

  Rosacea ontstaat niet door het drinken van alcohol. Ook is nog nooit aangetoond dat de huidaandoening wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld voeding of stress. Wel weten we dat verschillende externe factoren kunnen zorgen voor een verergering van klachten (dat noemen we flushes). Zonlicht bijvoorbeeld; mensen met een rosacea reageren heel heftig op de stralen van de zon. Daarnaast kunnen temperatuurwisselingen, het eten van bepaald voedsel, sommige medicijnen en emoties voor meer klachten zorgen. De huid kan dan vuriger en onrustiger worden.

 • Welk dieet helpt bij rosacea?

  Er is helaas geen specifiek dieet dat rosacea kan laten verdwijnen. Er zijn wel producten die kunnen zorgen voor minder klachten. Als je bijvoorbeeld last hebt van droge ogen door rosacea kunnen omega 3-vetzuren helpen.

 • is rosacea besmettelijk?

  Rosacea is geen gevolg van een slechte hygiëne. En nee, de aandoening is ook echt niet besmettelijk.

Waarom kiezen voor Faber Huidkliniek voor rosacea behandelingen?

Faber Huidkliniek is dé specialist op het gebied van rosacea. Onze medewerkers zijn gediplomeerd en hebben jarenlange ervaring op het gebied van rosacea. Bij ons ben je verzekerd van een professionele en veilige behandeling, waarbij we gebruik maken van de nieuwste laser apparatuur.

Ook vinden wij het belangrijk om onze klanten te informeren over de behandeling en de mogelijke resultaten. Wij stellen een persoonlijk behandelplan voor je op en nemen uitgebreid de tijd voor je.

Plan je afspraak

Elke behandelingstraject begint bij Faber Huidkliniek altijd met een vrijblijvende eerste afspraak. U kunt eenvoudig en snel een afspraak inplannen op uw datum en tijdstip in onze online planner. Ik zie je graag terug in mijn praktijk.

Wat krijgt u?

 • Een goed en eerlijk advies
 • Een behandelplan afgestemd op uw wensen
 • Ik zoek voor u uit of uw plan vergoed wordt
 • Geheel vrijblijvend.
Plan je vrijblijvende afspraak