Hoe reageert je huid op hoogwaardige verzorgingsproducten?

Bij de overstap van standaard drogisterijproducten naar hoogwaardige huidverzorging, zoals die van Dermaceutic, kan je huid anders reageren dan je gewend bent. Dit fenomeen staat bekend als Skin Purging en kan resulteren in tijdelijke schilfering, roodheid en irritatie gedurende de eerste 6 weken van gebruik. Je kunt ook tijdens deze periode last krijgen van puistjes. De ingrediënten in de producten van Dermaceutic versnellen de celvernieuwing en kunnen de opbouw van dode huidcellen verminderen, waardoor verstopte poriën worden vrijgemaakt. Tijdens de Skin Purging fase kunnen de poriën openen en de opgehoopte onzuiverheden naar het oppervlak van de huid brengen. Dit kan resulteren in de vorming van puistjes, mee-eters en soms zelfs kleine ontstekingen. Dit gebeurt omdat de huid zichzelf aan het reinigen is en de onderliggende onzuiverheden naar buiten worden geduwd. Het is belangrijk om te weten dat Skin Purging tijdelijk is en meestal niet langer dan een paar weken duurt. Het is een positieve reactie, omdat het aangeeft dat de huid zich aan het vernieuwen is en zich ontdoet van opgehoopte dode huidcellen en onzuiverheden. Het kan echter verwarrend zijn, omdat het lijkt op een acne-uitbraak.

Hoogwaardige ingrediënten vs. standaard drogisterij producten

Hoewel producten van de drogist vaak verzorgend zijn en een aangename geur hebben, is de effectiviteit ervan meestal minder dan die van producten met hoogwaardige ingrediënten. Dermaceutic gebruikt zorgvuldig geselecteerde ingrediënten met geavanceerde aflevertechnieken in de juiste moleculaire vorm. Hierdoor zijn deze producten krachtiger en effectiever. Hoewel ze vaak wat duurder zijn, zijn ze ontworpen om je huid gezonder te maken, de huidbarrière te verbeteren en je huid in optimale conditie te houden.

Wat te verwachten bij Skin Purging?

Bij het gebruik van deze krachtige producten kun je in de eerste zes weken mogelijk schilfering, roodheid en irritatie ervaren. Dit is echter geen allergische reactie, maar eerder een aanpassingsperiode voor je huid. Eenmaal gewend aan de nieuwe ingrediënten, zal je huid er aanzienlijk beter uitzien.

Wat kun je op korte termijn verwachten van Skin Purging?

Je zult al snel merken dat je huid gladder en zachter aanvoelt. Deze verbeteringen zijn een direct gevolg van de exfoliërende eigenschappen van de krachtige ingrediënten. Daarnaast zal je waarschijnlijk een mooie gezonde gloed op je huid opmerken – een ware GLOW! Deze stralende teint ontstaat doordat dode huidcellen zijn verwijderd en de nieuwe, frisse huidlaag eronder tevoorschijn komt.

Wat ga je op langere termijn merken van Skin Purging?

Op de langere termijn hebben de producten nog meer te bieden. Ze stimuleren namelijk de aanmaak van collageen en elastine in je huid. Dit zijn essentiële eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Na verloop van tijd zal je merken dat je huid steviger wordt en een verbeterde textuur krijgt.

Dag- en nachtverzorging

’s Nachts zijn producten met krachtigere ingrediënten bedoeld om je huid intensief te behandelen en te vernieuwen. Overdag is hydratatie en bescherming cruciaal om je huid gezond en beschermd te houden. Hieronder zijn enkele voorbeelden van deze producten.

Foamer 15 (15% glycolzuur)
Dit is een exfoliërende reiniger die is ontworpen om dode huidcellen te verwijderen, de huidtextuur te verbeteren en een frisse uitstraling te bevorderen. Daarnaast verbetert het de doorlaatbaarheid van de huid waardoor andere producten beter worden opgenomen door de huid.

Light Ceutic (8% glycolzuur)
Dit product bevat glycolzuur, een exfoliërend zuur dat de huid helpt exfoliëren, dode huidcellen verwijdert en de huidtextuur verbetert.

Turn Over (15% glycolzuur)
Met een hogere concentratie glycolzuur is dit product ideaal voor intensievere exfoliatie. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, ongelijkmatige huidtint en textuur.

Retinol (0,5% of 1%)
Retinol, een vorm van vitamine A, staat bekend om zijn vermogen om de celvernieuwing te versnellen en de collageenproductie te stimuleren. Het helpt bij het verminderen van rimpels, verstopte poriën en ongelijkmatige huidtint.

lees verder

Hyal Ceutic (5,5% hyaluronzuur)
Hyaluronzuur is een krachtige vochtinbrenger die helpt bij het vasthouden van vocht in de huid, waardoor deze gehydrateerd en soepel blijft.

Regen Ceutic (3% peptides & 3% hyaluronzuur)
Dit product bevat een mix van voedende ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine C en E, en ceramiden. Deze ingrediënten hydrateren de huid intensief en voorzien haar van antioxidanten die helpen bij het beschermen tegen vrije radicalen.

Tri Vita (30% vitamine C)
Tri Vita C30 bevat een hoge concentratie vitamine C (30%), wat een krachtige antioxidant is die de huid beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Vitamine C staat ook bekend om zijn vermogen om de huid op te helderen, hyperpigmentatie te verminderen en de huidskleur te verbeteren.

C25 serum (25% Vitamine C)
Dit serum bevat een combinatie van vitamines C, A en E, die samenwerken om de huid te beschermen en te revitaliseren.

Gratis intakegesprek huidadvies

Heb je last van specifieke huidproblemen zoals pigmentatie, acne of rosacea? Hier hebben we andere specifieke target producten voor.

Kies de juiste producten voor jouw huid

De wereld van huidverzorging zit vol met verschillende ingrediënten met elk hun eigen voordelen. Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype. In een vrijblijvend persoonlijk consult voorzien we je graag van advies en informatie over welke ingrediënten het beste bij jou huid passen.

Maak nu een afspraak