Plasma-energiebehandelingen zoals Plasmage en PlexR maken gebruik van geïoniseerd gas (plasma) om de huid te behandelen zonder direct contact te maken. Deze behandelingen worden vaak gebruikt voor verschillende esthetische doeleinden, waaronder huidverstrakking, het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, het verwijderen van huidoneffenheden.

Wat is een Plexr of Plasmage behandeling?

Plasmage en PlexR zijn merknamen voor apparaten die plasma-energiebehandelingen uitvoeren. Bij een plasma-energiebehandeling wordt een kleine boog van plasma gecreëerd tussen het apparaat en de huid. Dit plasma levert gecontroleerde warmte aan de huid, waardoor de bovenste huidlagen verdampen en de diepere huidlagen worden gestimuleerd om collageen aan te maken, wat kan leiden tot een stevigere en gladdere huid.

Welke gebieden worden behandeld met een Plasmage of PlexR behandeling?

Vanwege het specifieke handstuk bij zowel een plasmage of PlexR behandeling wordt er vaak gekozen bepaalde zones hiermee te behandelen. Denk hierbij aan plasmage rondom de ogen of bovenlip.

Wat is de hersteltijd bij een Plasmage of PlexR behandeling?

Een nadeel van Plasmage of PlexR behandelingen is dat de huid na de behandeling minimaal een week nodig heeft om de kleine puntjes die worden gemaakt te laten genezen. Gedurende deze genezingsfase kan de huid nog enkele dagen tot weken rood en gevoelig blijven. Voor sommige mensen kan deze hersteltijd een belemmering vormen, vooral als ze niet in staat zijn om vrij te nemen van werk. Als gevolg hiervan kunnen ze de voorkeur geven aan alternatieve behandelingen met minder downtime.

Wat is een goed alternatief voor een Plasmage of plexR behandeling?

Als u op zoek bent naar alternatieven voor Plasmage of PlexR behandelingen die minder hersteltijd vereisen, zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van uw specifieke huidproblemen en esthetische doelen. Houdt er wel rekening mee dat behandelingen met minder downtime meerdere behandelingen vereisen in vergelijking met intensieve behandelingen.

Microneedling in combinatie met peelingen is een uitstekende keuze zijn voor het verbeteren van de huid met minimale downtime. Microneedling, waarbij kleine naaldjes worden gebruikt om microscopische verwondingen in de huid te creëren, stimuleert de natuurlijke herstelprocessen van de huid en kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, acne littekens en hyperpigmentatie. Peelingen exfoliëren de bovenste huidlagen en kunnen helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van onregelmatige pigmentatie en het stimuleren van de collageenproductie. Door microneedling te combineren met peelingen, kunnen beide behandelingen synergetisch werken om de huid te verjongen en te verbeteren, terwijl de hersteltijd wordt geminimaliseerd. Dit maakt de behandeling geschikt voor mensen die op zoek zijn naar verbeteringen in hun huid zonder langdurige downtime.

Wanneer de rimpeltjes wat dieper zitten wordt vaak alsnog gekozen om een intensievere behandeling te ondergaan om het gewenste effect te bereiken. De cosmo peel forte is onze sterkste peeling die de huid binnen één behandeling zichtbaar kan verstrakken. Deze peeling heeft een hersteltijd van ongeveer 7 tot 10 dagen. Het voordeel ten opzichte van een Plasmage of PlexR behandeling is dat deze peeling over het hele gelaat kan worden aangebracht.

Plasmage of Plexr behandeling

Conclusie

Met het overweldigende aanbod van behandelingen kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. De markt wordt overspoeld met nieuwe technieken en apparaten, elk met zijn eigen ingewikkelde namen en veelbelovende resultaten. Bovendien variëren de prijzen sterk tussen verschillende aanbieders, wat het nog lastiger maakt voor consumenten om een weloverwogen beslissing te nemen. Het belangrijkste is echter om te kiezen voor een erkend en betrouwbaar adres, en om behandeld te worden door een deskundige professional. Zelfs de meest geavanceerde apparatuur kan teleurstellende resultaten opleveren als deze niet op de juiste manier wordt gebruikt.

Als u graag uw huid wilt verbeteren maar twijfelt over welke behandeling het beste bij u past, nodigen we u graag uit voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we alle mogelijke behandelingsopties, zodat we samen kunnen bepalen wat het beste is voor uw huid en past binnen uw dagelijks leven.

Maak nu een afspraak