Welke soorten vaatjes en roodheden zijn er?

Roodheid op de huid kent verschillende vormen en oorzaken. Gelukkig bieden moderne laserbehandelingen een effectieve en niet-invasieve manier om deze rode vlekken te verminderen en je huid weer een egale uitstraling te geven. Hieronder vertellen we meer over veelvoorkomende vormen van vaatjes en roodheden.

Couperose

Dit is toch wel de meest voorkomende vorm van roodheid. Ons lichaam zit vol met een netwerk van bloedvaatjes die essentieel zijn voor de bloedcirculatie. Wanneer de wanden van deze bloedvaatjes verzwakken, kunnen ze zich uitbreiden en een zichtbaar netwerk vormen op je gezicht wat zorgt voor ‘’couperose’’. Hierbij worden kleine rode en soms blauwe bloedvaatjes zichtbaar worden in het gezicht. Deze vaatjes, ook wel teleangiëctasieën genoemd, hebben geen actieve functie meer bij het transporteren van zuurstof of afvalstoffen in de huid. Couperose komt typisch voor vanaf het dertigste levensjaar en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Bepaalde factoren zoals een blanke en dunne huid, samen met genetische aanleg, kunnen bijdragen aan het ontstaan ervan. Gelukkig is er goed nieuws! Met behulp van geavanceerde IPL en laserbehandelingen kunnen we succesvol couperose aanpakken. Onze lasers richten zich specifiek op deze overactieve bloedvaatjes en helpen ze te verminderen. Hierdoor kan je huid geleidelijk herstellen naar een egalere en rustigere uitstraling.

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die rode vlekken en zichtbare bloedvaatjes kan veroorzaken op het gezicht. Het kenmerkende felrode uiterlijk van de wangen en neus staat centraal bij deze aandoening. Dit gaat vaak gepaard met verspreide roodheid, couperose (zichtbare bloedvaatjes) en kleine witte puistjes en bultjes. De roodheid is goed te behandelen met een IPL of laserbehandeling, de rest van de symptomen zijn goed te onderdrukken met een chemische peeling die speciaal gemaakt zijn voor de rosacea huid.

Difusse roodheid

Je hebt vast wel eens een rood gezicht gehad na langdurig blootgesteld te zijn aan kou of na een intensieve work-out. Meestal verdwijnt deze roodheid vanzelf. Maar voor sommige mensen blijft deze rode en vlekkerige huid in het gezicht aanhouden. Dit staat bekend als diffuse roodheid of flushing. Deze roodheid verschijnt vaak op de wangen, neus en de zijkanten van de hals. Diffuse roodheid wordt vaak veroorzaakt door een gevoelige en dunne huid, of het kan te maken hebben met genetische aanleg. Het kan onafhankelijk voorkomen, maar ook samenhangen met andere huidaandoeningen zoals couperose of rosacea. Onze behandeling richt zich op het kalmeren van de huid, het versterken van de huidbarrière middels chemische peelingen en het verminderen van roodheid middels IPL of laserbehandelingen.

Spider naevi

Spider naevi, ook wel bekend als een ‘’spinnenkopje’’, zijn kleine uitgezette bloedvaten die zich aan het oppervlak van de huid bevinden. Deze bloedvaten hebben vaak een centraal rood punt met dunne, stralende adertjes die lijken op het uiterlijk van een spin. Ze kunnen rood of paars van kleur zijn en komen vaak voor op het gezicht, nek, armen en bovenlichaam. Spider naevi kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder hormonale veranderingen, genetische aanleg, leverproblemen, zwangerschap en blootstelling aan de zon. Maar ze kunnen ook ontstaan door een val of stoot tegen de huid. Een IPL of laserbehandeling kan een spider naevi makkelijk verwijderen.

Vaatjes en roodheden

Poikiloderma van Civatte

waarbij er sprake is van pigment- en vaatafwijkingen in de nek en het decolleté. De kenmerken van Poikiloderma van Civatte zijn roodheid (erytheem), pigmentatie (hyperpigmentatie) en zichtbare bloedvaatjes (teleangiëctasieën). Deze grillige, roodbruine tint wordt veroorzaakt door een combinatie van pigmentstoornissen, zonschade en tekenen van veroudering. Onze laserbehandeling biedt een oplossing om deze ongewenste huidtint te verminderen. Onze gespecialiseerde lasers richten zich op de pigmentatie en bevorderen een egale huidskleur met minder roodheid. Daarnaast zijn verzorgende en beschermede producten zoals een minerale anti-zonnebrand product (SPF30 of SPF50) heel belangrijk.

Beschadigde huidbarrière

Roodheid kan ook ontstaan door externe factoren zoals wrijving, schuren, krabben of overmatig gebruik van agressieve huidproducten. Dit kan irritatie geven aan de huid waardoor er roodheid ontstaat. Klachten zoals schilfering en jeuk kunnen hierbij horen. Zorg ervoor dat je huid voldoende gehydrateerd blijft. Een goede vochtbalans kan helpen om de huidbarrière te behouden en irritatie te verminderen. Denk jij dat je hier last van hebt? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult zodat we je de juiste adviezen kunnen geven.

Van je vaatjes en roodheden af?

Bij Faber Huidkliniek begrijpen we dat roodheid en vaatjes op de huid, of het nu couperose, rosacea, diffuse roodheid, spider naevi, of andere vormen zijn, veel zorgen en ongemak kunnen veroorzaken. We zijn hier om je te helpen je huidproblemen aan te pakken en je weer zelfvertrouwen te geven. Hier is waarom je een afspraak moet maken bij Faber Huidkliniek:

  1. Gespecialiseerde Behandelingen: Onze kliniek biedt geavanceerde IPL en laserbehandelingen, chemische peelingen en meer, allemaal gericht op het verminderen van roodheid en vaatjes. We hebben de expertise om verschillende huidaandoeningen effectief aan te pakken.
  2. Persoonlijk Advies: Geen twee huidtypes zijn hetzelfde. Bij Faber Huidkliniek bieden we persoonlijk advies en behandelingen op maat, zodat je de beste zorg krijgt voor jouw specifieke behoeften.
  3. Geavanceerde Technologie: We maken gebruik van geavanceerde technologie en behandelingen om de resultaten te optimaliseren en tegelijkertijd de hersteltijd te minimaliseren.
  4. Ervaren Professionals: Ons team bestaat uit ervaren professionals in de dermatologie en huidverzorging, die je door het hele proces zullen begeleiden.
  5. Verbeterde Huidconditie: Door onze behandelingen helpen we je niet alleen om de zichtbare roodheid te verminderen, maar ook om je huidbarrière te herstellen en de algehele gezondheid van je huid te verbeteren.

Kortom, bij Faber Huidkliniek streven we naar het bereiken van de beste resultaten voor jouw huid, zodat je kunt genieten van een stralende, egale teint en het zelfvertrouwen dat daarbij hoort. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend consult en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen. Je verdient het om je beste huid te hebben.

Maak nu een afspraak