Als je op zoek bent naar een oplossing voor ongewenst haar, is laser ontharen een goede optie. Bij Faber Huidkliniek kun je terecht voor professionele en effectieve laser ontharing behandelingen. Wij beantwoorden graag enkele belangrijke vragen over laser ontharen en leggen we uit waarom Faber Huidkliniek de beste keuze is.

Laser ontharing is een effectieve methode om ongewenst haar te verwijderen. Na een aantal behandelingen kan het haar tot wel 90% verminderd zijn. Sommige mensen ervaren zelfs een volledige verwijdering van het haar. Hoelang het haar wegblijft, is afhankelijk van de haarkleur en het huidtype. Over het algemeen blijft het haar na een laser ontharing behandeling voor een langere periode weg.

Wat is beter IPL of laser?

IPL (Intense Pulsed Light) en laser ontharing zijn beide effectieve methoden om ongewenst haar te verwijderen. Bij Faber Huidkliniek gaan we echter een stap verder. Ons IPL handstuk, voorzien van de geavanceerde AFT technologie van Alma, biedt een veel specifiekere golflengte range in vergelijking met andere IPL systemen. Het resultaat? Een handstuk dat even krachtig is als een ontharingslaser.

Hoeveel kost een laser ontharen?

De kosten van laser ontharing zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal behandelingen dat nodig is. Bij Faber Huidkliniek worden de kosten van tevoren met je besproken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Over het algemeen geldt dat hoe groter het te behandelen gebied is, hoe hoger de kosten zijn. Echter, door te kiezen voor laser ontharing bij Faber Huidkliniek ben je verzekerd van een professionele behandeling en een optimaal resultaat.

Laser ontharing

Is laser ontharing definitief?

Hoewel laser ontharing de haarwortel vernietigt, is het niet helemaal definitief. Het haar kan na verloop van tijd weer terug groeien, maar dit duurt wel langer dan bij andere ontharingsmethoden. Ook kan het nodig zijn om periodiek onderhoudsbehandelingen te ondergaan om het gewenste resultaat te behouden.

Veel gestelde vragen over laser ontharen

 • Voor wie is de behandeling geschikt?

  Voor iedereen die donker gekleurde haren heeft en er van af wilt!

 • Wat moet ik voor de behandeling doen?

  Het is belangrijk dat de haren minimaal 4 weken niet geharst of geëpileerd zijn. Hiermee trek je namelijk het haarzakje uit de huid waardoor de laser het haarzakje niet kan vernietigen. De haren mogen wel geschoren worden, dit moet zelfs op de dag van de behandeling zodat de warmte van de laser goed kan worden opgenomen in het haarzakje in de huid. Tussentijds mag je de haren ook scheren.

 • Mag ik in de zon na de behandeling?

  Tijdens de gehele behandelperiode wordt geadviseerd om de behandelde huid uit de zon te houden.

 • Mag ik blijven scheren?

  Ja zeker! De haren moeten zelfs geschoren zijn op het moment van behandelen. Je mag alleen de haren niet epileren en/of harsen. De reden hiervan is dat de schacht van haartje in het haarzakje moet zitten op het moment van behandelen. Anders kan de energie van de laser niet worden omgezet in warmte en vind er geen beschadiging van de follikel plaats.

 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

  Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken, afhankelijk van de locatie van de haren.

 • Zijn de haren definitief weg?

  Er wordt vaak geadverteerd met definitief ontharen, helaas is er geen enkel apparaat op de markt die dit waar kan maken. Om je resultaat te behouden zijn er altijd onderhoudsbehandelingen nodig. Vaak zijn jaarlijks 1 à 2 losse behandelingen voldoende om het resultaat te onderhouden.

Waarom kiezen voor Faber Huidkliniek voor Laser ontharing?

Faber Huidkliniek is dé specialist op het gebied van laser ontharing. Onze medewerkers zijn gediplomeerd en hebben jarenlange ervaring op het gebied van laser ontharing. Bij ons ben je verzekerd van een professionele en veilige behandeling, waarbij we gebruik maken van de nieuwste laser apparatuur.

Ook vinden wij het belangrijk om onze klanten te informeren over de behandeling en de mogelijke resultaten. Wij stellen een persoonlijk behandelplan voor je op en nemen uitgebreid de tijd voor je.

Laser ontharing

Plan je afspraak voor laser ontharing

Elke behandelingstraject begint bij Faber Huidkliniek altijd met een vrijblijvende eerste afspraak. U kunt eenvoudig en snel een afspraak inplannen op uw datum en tijdstip in onze online planner. Ik zie je graag terug in mijn praktijk.

Wat krijgt u?

 • Een goed en eerlijk advies
 • Een behandelplan afgestemd op uw wensen
 • Ik zoek voor u uit of uw plan vergoed wordt
 • Geheel vrijblijvend.
Maak nu een afspraak