Litteken

Je kunt een litteken veilig behandelen vanaf 9 weken na sluiten van de wond

Onze behandelingen

✓ Hoogwaardige behandelingen en begeleiding

✓ Op maat gemaakt behandelplan

✓ Geniet van de zichtbare resultaten

Litteken

Een litteken is een reactie van de huid op een huidbeschadiging. Hoe dieper de huid beschadigd is, hoe groter de kans op een blijvend litteken. Ook kun je een litteken hebben na een chirurgische ingreep. In het begin ziet een litteken er vaak rood uit. Na de wondgezing wordt zichtbaar om wat voor soort litteken het gaat. Dit kan zich kenmerken in een verdikt litteken (hypertrofisch litteken) of juist een ingezonken (atrofisch) litteken. Littekens kunnen zowel ontsierend zijn als klachten veroorzaken, zoals pijn of jeuk.

Over het algemeen verdwijnen littekens niet vanzelf, maar na verloop van tijd kunnen ze minder opvallend worden. Toch kunnen sommige mensen littekens nog steeds als cosmetisch storend ervaren. Meestal verdwijnen littekens niet vanzelf, wel kunnen ze er met de tijd minder opvallend uit gaan zien. Toch kan het voorkomen dat een litteken alsnog als cosmetisch storend wordt ervaren. Veilige behandelingen voor littekens kunnen worden gestart vanaf ongeveer 9 weken na het sluiten van de wond. Behandelingen zoals peeling, microneedling en lasertherapie kunnen de aanmaak van collageen stimuleren. Dit kan helpen om atrofische littekens op te vullen en hypertrofische littekens zachter te maken. Bovendien kunnen deze behandelingen ook de klachten zoals pijn en jeuk verminderen.

Bekijk onze diensten
Acnebehandeling Acnebehandeling

Bij Faber Huidkliniek maken we voor iedereen een compleet en op maat gemaakt behandeltraject dat kwaliteit waarborgt. We streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en transformatie die je verdient. Deze zichtbare resultaten behalen we met hoogwaardige apparatuur, kwaliteitsproducten en bewezen effectieve behandelingen.

Vanaf wanneer kun je een litteken behandelen?

Je kunt een litteken veilig behandelen vanaf 9 weken na sluiten van de wond.

Kan een litteken te oud zijn om te behandelen?

Nee, het is vaak altijd zinvol om een litteken te behandelen. De regel is wel hoe eerder je erbij bent hoe meer je het kunt verbeteren, maar desondanks halen we ook nog steeds mooie resultaten bij wat oudere littekens!

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig om jouw litteken optimaal te kunnen verbeteren. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het soort litteken.

Als je voor de eerste keer bij Faber Huidkliniek komt, raden we je aan om een kosteloos en vrijblijvend consult te plannen. Tijdens dit consult zullen we de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken, het specifieke gebied dat je wilt laten behandelen beoordelen, en je voorzien van een op maat gemaakt behandelplan, inclusief de bijbehorende prijzen.

Bij Faber Huidkliniek begrijpen we dat transparantie over tarieven en vergoedingen belangrijk is voor onze cliënten. Daarom hebben we een compleet overzicht ingericht waar je alle informatie over de kosten van onze behandelingen en eventuele vergoedingsmogelijkheden kunt vinden.

Ben je benieuwd naar de tarieven van onze behandelingen of wil je weten of je in aanmerking komt voor vergoeding via je zorgverzekeraar? Hieronder vind je het overzicht van de prijzen voor al onze diensten.

Voor specifieke vragen of een persoonlijk adviesgesprek ben je natuurlijk ook altijd welkom om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Maak nu een afspraak

Welke diensten bieden wij aan?

Bij Faber Huidkliniek staat kwaliteit centraal, maar altijd in een ontspannen sfeer met persoonlijke aandacht, zodat jij je helemaal thuis voelt. In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw hulpvraag, verbeterpunten of gewenste behandeling. We informeren je je uitgebreid over hoe je jouw huidconditie kunt verbeteren en optimaal kunt behouden. Samen stellen we een persoonlijk behandelplan op om jouw huid te laten stralen!

  • Eerste afspraak

   Eerste afspraak

   In het eerste consult maken we uitgebreid kennis en bespreken we jouw hulpvraag, verbeterpunten of gewenste behandeling. Geheel vrijblijvend en kosteloos.

  • Pigment Laser

   Pigment Laser

   Last van pigmentvlekken of andere verkleuringen? Wij bieden de oplossing met onze pigment laser en/of medische peelings.

  • Couperose

   Couperose

   Heb je last van couperose? Rode huid, storende bloedvaatjes, of een spinnenkopje? Ontdek onze behandelingen voor de oplossing.

  • Huidverbetering

   Huidverbetering

   Met huidtherapeutische behandelingen kun je je huid verbeteren, verjongen en huidveroudering vertragen. Ontdek hier de mogelijkheden!

  • Cosmo peel forte

   Cosmo peel forte

   Cosmo Peel Forte, onze krachtigste peeling met 20% TCA, 10% glycolzuur en 10% phenol (verdoving). Slechts één behandeling zorgt al voor prachtige resultaten.

  • Peelings

   Peelings

   Een peeling verbetert de gehele huidconditie! Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan.

  • Microneedling

   Microneedling

   Microneedling bevordert de productie van nieuwe collageen- en elastinevezels, wat resulteert in huidverjonging en vermindering van rimpels en littekens.

  • Acnetherapie

   Acnetherapie

   Heb je last van een onrustige huid? Dit wordt vaak veroorzaakt door verstoringen in talgproductie en hoornlaag. Wij helpen je graag om je acne onder controle te krijgen.

  • Laser ontharen

   Laser ontharen

   Kom af van ongewenste haargroei! Laser ontharen is de oplossing, of je nu last hebt van ingegroeide haartjes of gewoon geen zin meer hebt in scheren.

  • Huidoneffenheden

   Huidoneffenheden

   Last van huidoneffenheden zoals steelwratjes, ouderdomswratjes, of schilferende plekjes? Ontdek onze behandelingen zoals coagulatie en curettage.

  • Skincare

   Skincare

   Cosmeceuticals zijn skincare producten die zijn ontworpen om de gezondheid van de huid te versterken, schade te herstellen en de huidconditie te verbeteren.

  • PRX-T33 No Needle Skinbooster

   PRX-T33 No Needle Skinbooster

   PRX-T33 No-Needle-Skin-Booster is ideaal voor wie snel resultaat wil zonder lang herstel. De huid voelt gladder, steviger en het herstelt de natuurlijke glans.

  • Camouflagetherapie

   Camouflagetherapie

   Heb je last van kleurafwijkingen in de huid? Ontdek onze diverse behandelingen om dit te verbeteren. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, hierdoor is het mogelijk dat deze behandeling wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

  • Rosacea

   Rosacea

   Rosacea is een chronische huidaandoening met perioden van verergering en verbetering. Kenmerkend zijn de felrode verkleuring van de wangen en neus, diffuse roodheid, couperose (gesprongen bloedvaatjes), en kleine puistjes en bultjes.

  • Resultaten

   Resultaten

   Op deze pagina nodigen we je uit om getuige te zijn van de transformatie die onze behandelingen brengen. Hier presenteren we met trots voor-en-na-foto’s van echte cliënten

  • Gezichtsbehandeling

   Gezichtsbehandeling

   Wil je echte huidverbetering waardoor je een meer egale, stevige, stralende huid krijgt? Kies dan voor een gezichtsbehandeling bij een huidtherapeut.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

BIG-geregistreerde huidtherapeut met ruime ervaring, gericht op hoogwaardige behandelingen en begeleiding.

Persoonlijk behandelplan

Ontvang eerlijk advies tijdens een kosteloos intakegesprek gevolgd door een op maat gemaakt behandelplan.

Zichtbare resultaten

Ontdek de kracht van geavanceerde (combinatie) behandelingen en geniet van de zichtbare resultaten.

Wat zeggen mensen over Faber Huidkliniek?

Marjolein

5-stars-geel

Goede locatie en mooie salon! Heleen neemt alle tijd, met een bakje koffie, om de behandeling en/of voortgang te bespreken. Ze laat de verschillen tussen de behandelingen zien d.m.v. foto’s. Er wordt je ook niks opgedrongen. Je wordt meegevoerd door de behandeling heen doordat Heleen constant verteld wat er gebeurd. Ze neemt alle tijd wat erg rustgevend is. Kortom een hele fijne kliniek!

Joline

5-stars-geel

Hele fijne ervaring! 2e afspraak gehad en ik had al veel effect na de eerste afspraak. Heleen is echt een hele fijne behandelaar en legt alles goed uit. Nu al de moeite waard!