Litteken behandeling

Litteken

Een litteken is een reactie van de huid op een huidbeschadiging. Hoe dieper de huid beschadigd is, hoe groter de kans op een blijvend litteken. Ook kun je een litteken hebben na een chirurgische ingreep. In het begin ziet een litteken er vaak rood uit. Na de wondgezing wordt zichtbaar om wat voor soort litteken het gaat. Dit kan zich kenmerken in een verdikt litteken (hypertrofisch litteken) of juist een ingezonken (atrofisch) litteken. Littekens kunnen zowel ontsierend zijn als klachten veroorzaken, zoals pijn of jeuk. 

Ik wil graag mijn huid verbeteren

Je kunt een litteken veilig behandelen vanaf 9 weken na sluiten van de wond

Over het algemeen verdwijnen littekens niet vanzelf, maar na verloop van tijd kunnen ze minder opvallend worden. Toch kunnen sommige mensen littekens nog steeds als cosmetisch storend ervaren. Meestal verdwijnen littekens niet vanzelf, wel kunnen ze er met de tijd minder opvallend uit gaan zien. Toch kan het voorkomen dat een litteken alsnog als cosmetisch storend wordt ervaren. Veilige behandelingen voor littekens kunnen worden gestart vanaf ongeveer 9 weken na het sluiten van de wond. Behandelingen zoals peeling, microneedling en lasertherapie kunnen de aanmaak van collageen stimuleren. Dit kan helpen om atrofische littekens op te vullen en hypertrofische littekens zachter te maken. Bovendien kunnen deze behandelingen ook de klachten zoals pijn en jeuk verminderen.

  Veel gestelde vragen:

 • Vanaf wanneer kun je een litteken behandelen?

  Je kunt een litteken veilig behandelen vanaf 9 weken na sluiten van de wond.

 • Vanaf wanneer kun je een litteken behandelen?

  Je kunt een litteken veilig behandelen vanaf 9 weken na sluiten van de wond.

 • Kan een litteken te oud zijn om te behandelen?

  Nee, het is vaak altijd zinvol om een litteken te behandelen. De regel is wel hoe eerder je erbij bent hoe meer je het kunt verbeteren, maar desondanks halen we ook nog steeds mooie resultaten bij wat oudere littekens!

 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

  Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig om jouw litteken optimaal te kunnen verbeteren. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het soort litteken.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn jaren lange ervaring bij verschillende cosmetische klinieken kan ik je met de juiste zorg behandelen.

Nauwe samenwerking

Door een nauwe samenwerking met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen help ik je met elk huidprobleem.

Alleen het beste

Ik werk alleen met de beste en mooiste producten waardoor ik de beste kwaliteit zorg kan aanbieden.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29