Acne - Onrustige huid

Voorkom littekens en bestrijd actieve acne met effectieve behandelingen.

Kies voor acnetherapie

✓ Hoogwaardige behandelingen en begeleiding

✓ Op maat gemaakt behandelplan

✓ Geniet van de zichtbare resultaten

Acne - Onrustige huid

Heb jij last van een onrustige huid? Acne vulgaris is de medische term voor (jeugd)puistjes. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is er een verstoring in de talgproductie in combinatie met een verdikte hoornlaag (bovenste gedeelte van de huid). Dit kan zich kenmerken in mee-eters, puistjes en/of onderhuidse ontstekingen. Ook kan oorzaak liggen bij een verstoring in de hormoonspiegel in het lichaam, maar ook wat je eet en hoe je je voelt kunnen van invloed zijn. Hierdoor kan iedereen, ook op latere leeftijd een onrustige huid ontwikkelen.

Wat is de behandeling voor acne?

Door de verschillende oorzaken is het van belang om tijdens een consult deze punten samen te bespreken. Er bestaan verschillende behandelvormen voor acne. In de meeste gevallen zijn alleen behandelingen in combinatie met een chemische peeling voldoende.  Wanneer er sprake is van ernstige acne kunnen we ook in overleg met de huisarts medicatie inzetten, zoals lokale antibiotica middelen (crèmes of lotions) en systemische middelen (tabletten). De keuze voor de behandeling hangt af van de ernst van de acne. Naast de behandelingen geven we altijd uitgebreid advies over het verzorgen van je huid en het gebruik van thuisproducten met actieve ingrediënten.

Lees meer over acnetherapie
Acnetherapie Acnetherapie

Bij Faber Huidkliniek maken we voor iedereen een compleet en op maat gemaakt behandeltraject dat kwaliteit waarborgt. We streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en transformatie die je verdient. Deze zichtbare resultaten behalen we met hoogwaardige apparatuur, kwaliteitsproducten en bewezen effectieve behandelingen.

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomend probleem tijdens de puberteit. Hormonale veranderingen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van acne. Tijdens de puberteit produceren de geslachtshormonen, zoals testosteron, bij zowel jongens als meisjes in grotere hoeveelheden. Deze hormonen stimuleren de talgklieren in de huid om meer talg te produceren.

Talg is een olieachtige substantie die de huid normaal gesproken beschermt en hydrateert. Echter, bij overmatige talgproductie kan de talg samenklonteren met dode huidcellen en andere onzuiverheden, waardoor het verstopt kan raken. Dit resulteert in de vorming van mee-eters (comedonen). Mee-eters kunnen verder ontstoken raken door de groei van bacteriën. Dit kan leiden tot ontstekingen en de vorming van puistjes en pustels. Acne komt het meest voor op delen van het lichaam waar de talgklieren het meest actief zijn, zoals het gezicht, de borst, de rug en de schouders.

Naast hormonale veranderingen kunnen ook andere factoren bijdragen aan het ontstaan of verergeren van acne, zoals genetische aanleg, overmatige talgproductie, ontstekingsreacties, bepaalde medicijnen, stress, slechte voeding en het gebruik van bepaalde cosmetica die de huid verstoppen.

Welke vormen van acne zijn er?

Acne komt vaak voor in het gezicht, maar kan ook op andere lichaamsdelen verschijnen zoals de hals, borst, rug, schouders en armen. Het is meestal herkenbaar aan zichtbare puistjes, maar er zijn verschillende vormen van acne, waaronder:

Acne vulgaris:
De meest voorkomende vorm van acne, die vaak ontstaat tijdens de puberteit. Het wordt gekenmerkt door puistjes, bultjes en mee-eters.

Comedonenacne:
Bij deze vorm zijn vooral comedonen (mee-eters) aanwezig, zonder veel ontstekingen. Toch kunnen de comedonen gaan ontsteken omdat het talg niet vanzelf naar buiten kan vloeien.

Acne tarda:
Deze vorm komt vaker voor bij volwassenen. Het wordt gekenmerkt door ontstekingen en minder mee-eters, en komt vooral voor in het gezicht, de kaaklijn en de hals.

Acne excoriée des jeunes filles (acne excoriata):
Ook wel krabacne genoemd, komt vaak voor bij meisjes rond de puberteit, maar kan ook op latere leeftijd of bij jongens voorkomen. Mee-eters, puistjes en ontstekingen liggen niet op de voorgrond; in plaats daarvan zijn korstjes en krabeffecten zichtbaar.

Acne conglobata:
Een ernstige vorm van acne met grote ontstekingen en onderhuidse pustels, vaak gepaard met holtes gevuld met pus en bloed. Dit komt vaak voor in het gezicht, de schouders en de rug en komt vaker voor bij mannen.

Acne mechanica:
Deze vorm kan bij iedereen ontstaan door wrijving, hitte en druk.

Acne fulminans:
Een zeldzame, plotseling verergerende vorm van bestaande acne, waarbij je je echt ziek kunt voelen.

Wat is de oorzaak van acne?

Hoewel vaak acne wordt veroorzaakt door een verdikte epidermis, verhoogde talgproductie, verstopte poriën en ontstekingen kan acne ook andere oorzaken hebben. Hormonale veranderingen, zoals die tijdens de puberteit, zwangerschap of menstruatie, kunnen ook bijdragen aan de vorming van acne. Verder kunnen stress, slechte voeding en genetische aanleg ook een rol spelen. Het is belangrijk om te weten dat de oorzaak van acne per persoon kan verschillen en dat een goede huidverzorging en een gezonde levensstijl kunnen helpen bij het voorkomen en behandelen van acne. Wat bij jou de oorzaak is en hoe is jouw acne het beste te behandelen? Dat onderzoeken we samen tijdens een gratis intake gesprek. Tijdens een intake gesprek nemen wij jouw huidproblemen door en proberen we er samen achter te komen welke factoren triggers vormen voor jouw acne.

Welke behandeling is er voor acne?

In onze kliniek stellen we bij de behandeling van acne een persoonlijk behandelplan op. Tijdens het eerste consult wordt beoordeeld welke behandeling en producten het meest geschikt zijn voor jouw huidtype en huidconditie. De behandeling kan bestaan uit onder andere dieptereiniging, verschillende peelings en/of laserbehandelingen.

Wat doet een dieptereiniging bij acne?

Tijdens de dieptereiniging worden onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters verwijderd. Indien nodig maken we gebruik van een steriele naald om hardnekkige onzuiverheden te behandelen.

Wat doet een peeling bij acne?

Een peeling bestaat uit verschillende ingrediënten (zuren) die specifieke eigenschappen hebben en tot bepaalde huidlagen doordringen. De peeling verweekt de bovenste huidlaag, activeert het huidvernieuwingsproces, en zorgt ervoor dat dode huidcellen afschilferen en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Deze peelings variëren in sterkte, diepte en werking, zodat diverse indicaties behandeld kunnen worden. Na de peeling is de conditie en weerstand van de huid verbeterd en is de talgproductie genormaliseerd, wat resulteert in een frisse en stralende huid.  We hebben ook peelings specifiek voor het verminderen van acnelittekens.

Wat doet een laserbehandeling bij acne?

Bij actieve acne zorgt lasertherapie voor een zuurstofrijke omgeving, waardoor de acne bacterie wordt gedood. Daarnaast remt de warmte van de laser de talgproductie en verbetert de doorbloeding van de huid, wat de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen optimaliseert. Laserbehandelingen zijn ook effectief voor het verminderen van rode vlekjes en hyperpigmentatie. De laser richt zich op de gepigmenteerde gebieden, waardoor het pigment/roodheid wordt afgebroken en de huid egaler van kleur wordt. Bovendien stimuleert de laser het huidvernieuwingsproces, waardoor de huid sneller geneest en nieuwe, gezonde huidcellen worden aangemaakt. Dit helpt niet alleen om de zichtbaarheid van acnevlekjes te verminderen, maar verbetert ook de algehele textuur en uitstraling van de huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dankzij onze combinatiebehandelingen bereiken we een optimaal resultaat. Gemiddeld adviseren we 4-6 behandelingen per traject, waarbij ontstekingen en onzuiverheden verminderen, de huidstructuur verbetert en de algehele conditie van de huid wordt bevorderd. Door gebruik van de aanbevolen thuisproducten kun je dit resultaat langdurig behouden. De behandelingen vinden om de 2 tot 4 weken plaats. Tijdens en na deze behandelingen evalueren we het resultaat en maken we samen een aanvullend behandelplan of bespreken we hoe we dit resultaat het beste kunnen onderhouden.

Als je voor de eerste keer bij Faber Huidkliniek komt, raden we je aan om een kosteloos en vrijblijvend consult te plannen. Tijdens dit consult zullen we de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken, het specifieke gebied dat je wilt laten behandelen beoordelen, en je voorzien van een op maat gemaakt behandelplan, inclusief de bijbehorende prijzen.

De onderstaande prijzen gelden per behandeling. Voor de behandeling van meerdere indicaties of gebieden bieden wij een combinatiekorting. Daarnaast zijn er voordelige pakketprijzen beschikbaar voor laserontharen. Tijdens het consult ontvang je een persoonlijke prijsopgave. Sommige behandelingen kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar.

Maak nu een afspraak

Welke diensten bieden wij aan?

Bij Faber Huidkliniek staat kwaliteit centraal, maar altijd in een ontspannen sfeer met persoonlijke aandacht, zodat jij je helemaal thuis voelt. In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw hulpvraag, verbeterpunten of gewenste behandeling. We informeren je je uitgebreid over hoe je jouw huidconditie kunt verbeteren en optimaal kunt behouden. Samen stellen we een persoonlijk behandelplan op om jouw huid te laten stralen!

  • Eerste afspraak

   Eerste afspraak

   In het eerste consult maken we uitgebreid kennis en bespreken we jouw hulpvraag, verbeterpunten of gewenste behandeling. Geheel vrijblijvend en kosteloos.

  • Pigment Laser

   Pigment Laser

   Last van pigmentvlekken of andere verkleuringen? Wij bieden de oplossing met onze pigment laser en/of medische peelings.

  • Couperose

   Couperose

   Heb je last van couperose? Rode huid, storende bloedvaatjes, of een spinnenkopje? Ontdek onze behandelingen voor de oplossing.

  • Huidverbetering

   Huidverbetering

   Met huidtherapeutische behandelingen kun je je huid verbeteren, verjongen en huidveroudering vertragen. Ontdek hier de mogelijkheden!

  • Cosmo peel forte

   Cosmo peel forte

   Cosmo Peel Forte, onze krachtigste peeling met 20% TCA, 10% glycolzuur en 10% phenol (verdoving). Slechts één behandeling zorgt al voor prachtige resultaten.

  • Peelings

   Peelings

   Een peeling verbetert de gehele huidconditie! Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan.

  • Microneedling

   Microneedling

   Microneedling bevordert de productie van nieuwe collageen- en elastinevezels, wat resulteert in huidverjonging en vermindering van rimpels en littekens.

  • Acnetherapie

   Acnetherapie

   Heb je last van een onrustige huid? Dit wordt vaak veroorzaakt door verstoringen in talgproductie en hoornlaag. Wij helpen je graag om je acne onder controle te krijgen.

  • Laser ontharen

   Laser ontharen

   Kom af van ongewenste haargroei! Laser ontharen is de oplossing, of je nu last hebt van ingegroeide haartjes of gewoon geen zin meer hebt in scheren.

  • Huidoneffenheden

   Huidoneffenheden

   Last van huidoneffenheden zoals steelwratjes, ouderdomswratjes, of schilferende plekjes? Ontdek onze behandelingen zoals coagulatie en curettage.

  • Skincare

   Skincare

   Cosmeceuticals zijn skincare producten die zijn ontworpen om de gezondheid van de huid te versterken, schade te herstellen en de huidconditie te verbeteren.

  • PRX-T33 No Needle Skinbooster

   PRX-T33 No Needle Skinbooster

   PRX-T33 No-Needle-Skin-Booster is ideaal voor wie snel resultaat wil zonder lang herstel. De huid voelt gladder, steviger en het herstelt de natuurlijke glans.

  • Camouflagetherapie

   Camouflagetherapie

   Heb je last van kleurafwijkingen in de huid? Ontdek onze diverse behandelingen om dit te verbeteren. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, hierdoor is het mogelijk dat deze behandeling wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

  • Rosacea

   Rosacea

   Rosacea is een chronische huidaandoening met perioden van verergering en verbetering. Kenmerkend zijn de felrode verkleuring van de wangen en neus, diffuse roodheid, couperose (gesprongen bloedvaatjes), en kleine puistjes en bultjes.

  • Resultaten

   Resultaten

   Op deze pagina nodigen we je uit om getuige te zijn van de transformatie die onze behandelingen brengen. Hier presenteren we met trots voor-en-na-foto’s van echte cliënten

  • Gezichtsbehandeling

   Gezichtsbehandeling

   Wil je echte huidverbetering waardoor je een meer egale, stevige, stralende huid krijgt? Kies dan voor een gezichtsbehandeling bij een huidtherapeut.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

BIG-geregistreerde huidtherapeut met ruime ervaring, gericht op hoogwaardige behandelingen en begeleiding.

Persoonlijk behandelplan

Ontvang eerlijk advies tijdens een kosteloos intakegesprek gevolgd door een op maat gemaakt behandelplan.

Zichtbare resultaten

Ontdek de kracht van geavanceerde (combinatie) behandelingen en geniet van de zichtbare resultaten.

Wat zeggen mensen over Faber Huidkliniek?

Marjolein

5-stars-geel

Goede locatie en mooie salon! Heleen neemt alle tijd, met een bakje koffie, om de behandeling en/of voortgang te bespreken. Ze laat de verschillen tussen de behandelingen zien d.m.v. foto’s. Er wordt je ook niks opgedrongen. Je wordt meegevoerd door de behandeling heen doordat Heleen constant verteld wat er gebeurd. Ze neemt alle tijd wat erg rustgevend is. Kortom een hele fijne kliniek!

Joline

5-stars-geel

Hele fijne ervaring! 2e afspraak gehad en ik had al veel effect na de eerste afspraak. Heleen is echt een hele fijne behandelaar en legt alles goed uit. Nu al de moeite waard!