Acne behandeling rosmalen

Acne

Heb jij last van een onrustige huid? Acne vulgaris is de medische term voor (jeugd)puistjes. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is er een verstoring in de talgproductie in combinatie met een verdikte hoornlaag (bovenste gedeelte van de huid). Dit kan zich kenmerken in mee-eters, puistjes en/of onderhuidse ontstekingen. Ook kan oorzaak liggen bij een verstoring in de hormoonspiegel in het lichaam, maar ook wat je eet en hoe je je voelt kunnen van invloed zijn. Hierdoor kan iedereen, ook op latere leeftijd een onrustige huid ontwikkelen.

Met behandelingen verkleinen we het risico op littekens

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomend probleem tijdens de puberteit. Hormonale veranderingen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van acne. Tijdens de puberteit produceren de geslachtshormonen, zoals testosteron, bij zowel jongens als meisjes in grotere hoeveelheden. Deze hormonen stimuleren de talgklieren in de huid om meer talg te produceren.

Talg is een olieachtige substantie die de huid normaal gesproken beschermt en hydrateert. Echter, bij overmatige talgproductie kan de talg samenklonteren met dode huidcellen en andere onzuiverheden, waardoor het verstopt kan raken. Dit resulteert in de vorming van mee-eters (comedonen). Mee-eters kunnen verder ontstoken raken door de groei van bacteriën. Dit kan leiden tot ontstekingen en de vorming van puistjes en pustels. Acne komt het meest voor op delen van het lichaam waar de talgklieren het meest actief zijn, zoals het gezicht, de borst, de rug en de schouders.

Naast hormonale veranderingen kunnen ook andere factoren bijdragen aan het ontstaan of verergeren van acne, zoals genetische aanleg, overmatige talgproductie, ontstekingsreacties, bepaalde medicijnen, stress, slechte voeding en het gebruik van bepaalde cosmetica die de huid verstoppen.

Wat is de behandeling voor acne?

Door de verschillende oorzaken is het van belang om tijdens een consult deze punten samen te bespreken. Er bestaan verschillende behandelvormen voor acne. In de meeste gevallen zijn alleen behandelingen in combinatie met een chemische peeling voldoende.  Wanneer er sprake is van ernstige acne kunnen we ook in overleg met de huisarts medicatie inzetten, zoals lokale antibiotica middelen (crèmes of lotions) en systemische middelen (tabletten). De keuze voor de behandeling hangt af van de ernst van de acne. Naast de behandelingen geven we altijd uitgebreid advies over het verzorgen van je huid en het gebruik van thuisproducten met actieve ingrediënten.

Lees hier verder over acnetherapie

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn jaren lange ervaring bij verschillende cosmetische klinieken kan ik je met de juiste zorg behandelen.

Nauwe samenwerking

Door een nauwe samenwerking met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen help ik je met elk huidprobleem.

Alleen het beste

Ik werk alleen met de beste en mooiste producten waardoor ik de beste kwaliteit zorg kan aanbieden.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29