Acne - Onrustige huid

Acne littekens

Je hebt acne gehad of er is nog milde acne aanwezig, maar je hebt voornamelijk nog last van rode of bruine restplekjes en littekens. Ook zelf puistjes uitknijpen, krabben of pulken behoren tot de oorzaken van littekenvorming.  Je huid kan door deze schade onrustig ogen, terwijl de actieve ontstekingen van acne verdwenen zijn. Weken tot maanden na je acne zie je nog steeds schade aan je huid. Hierdoor is het huidbeeld onrustig terwijl de actieve acne niet meer aanwezig is zoals die was.

Ik wil graag mijn huid verbeteren

Met behandelingen kunnen we jouw acne littekens zichtbaar verminderen!

Hoe ontstaan acne littekens?

Helaas kan acne ontsierende littekens achterlaten. Hoe ernstiger en hoe langer de ontstekingsprocessen bij acne verlopen hoe groter de kans is op littekenvorming. Deze ontstekingen leiden niet alleen tot schade aan de talgklieren maar ook aan belangrijke onderdelen van het bindweefsel zoals collageen, elastine, bindweefselcellen en bloedvaatjes. Na genezing wordt het normale bindweefsel vervangen door littekenweefsel. Het is dus duidelijk dat hoe eerder de ontstekingen worden bestreden hoe minder de kans is op littekenvorming. Om de kans op acne littekens te verkleinen is het dan ook belangrijk om vroeg tijdig te starten met een passende behandeling zoals acnetherapie.

Welke soorten acne littekens zijn er?

Er bestaan drie verschillende vormen acne littekens; atrofische littekens, hypertrofische littekens en keloïd littekens. Bij atrofische littekens bestaat er een afname van collageen (te herkennen aan ingezonken littekens) en bij hypertrofische littekens en keloïden is er sprake van een toename van collageen (te herkennen aan een verdikking boven op de huid).

Wat te doen tegen acne littekens?

Naast de verschillende soorten littekens zie je ook vaak pigmentatie en roodheid op de plekken waar acne heeft gezeten. Deze restplekjes worden vaak gezien als post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Met onze huidtherapeutische behandelingen zoals laserbehandelingen, medische peeling, microneedling en unieke combinatietherapieën zorgen we ervoor dat acne littekens minder opvallen en bijdragen aan een rustiger huidbeeld. Het aantal behandelingen dat hiervoor nodig is, is afhankelijk van de ernst van de littekens. 

Acne behandeling rosmalen

Welke behandeling is voor jou geschikt?

Bij Faber Huidkliniek bieden we verschillende soorten litteken behandelingen aan. Dit is afhankelijk van een aantal zaken:

  • De mate van roodheid van de littekens
  • De hoeveelheid pigmentvlekken in de huid
  • De diepte van de littekens

Vergoeding acnetherapie?

Wanneer je een vergoeding voor acnetherapie hebt vanuit je aanvullende verzekering kan het zijn dat de behandeling (deels) vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Wil je weten of een behandeling vergoed kan worden? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar of neem je polisvoorwaarden door.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn jaren lange ervaring bij verschillende cosmetische klinieken kan ik je met de juiste zorg behandelen.

Nauwe samenwerking

Door een nauwe samenwerking met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen help ik je met elk huidprobleem.

Alleen het beste

Ik werk alleen met de beste en mooiste producten waardoor ik de beste kwaliteit zorg kan aanbieden.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29