Pigment verwijderen rosmalen

Pigmentvlekken verwijderen

Heb jij last van pigmentvlekken en worden die steeds donkerder en groter? Probeer je deze pigmentvlekken met make-up te verbergen? Zonde! Een pigmentvlek is namelijk in de meeste gevallen eenvoudig te verwijderen.
Bij Faber Huidkliniek hebben we alle behandelingsmogelijkheden in huis om ervoor te zorgen dat pigmentvlekken minder zichtbaar worden en jouw huid minder snel nieuwe pigmentvlekken zal aanmaken.

Ik wil graag mijn huid verbeteren

Pigmentvlekken verwijderen

Iedere huid is uniek, en daarom is er voor iedereen een op maat gemaakte oplossing. Tijdens een persoonlijk consult worden de pigmentvlekken beoordeelt en wordt er een gericht plan gemaakt. Afhankelijk van jouw huidtype, soort pigmentvlekken, de locatie en de kleur wordt een behandelplan opgesteld voor jouw huid. Bij verdenking of twijfel van een onrustig vlekje sturen wij u door naar de huisarts, dermatoloog en/of plastisch chirurg.

Welke behandelingen zijn er mogelijk voor pigment?

Een pigment laser en medische peelings zijn vaak de meest effectieve behandelopties voor pigmentvlekken. Een pigmentlaser richt zich op het pigment in de huid en helpt de donkere vlekken te vervagen. Medische peelings kunnen helpen bij het exfoliëren van de bovenste laag van de huid, waardoor de pigmentatie wordt verminderd en een egalere huidskleur wordt bevorderd. Naast deze behandelingen kunnen het gebruik van cosmeceuticals voor thuis ook geadviseerd worden om pigmentatie te onderdrukken en het resultaat te behouden. Tijdens een consult worden de mogelijke behandelopties en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld om samen de beste resultaten te behalen.

Pigment voor

Pigmentvlekken laseren

De meeste pigmentvlekken behandelen wij met ons Intense Pulsed Light handstuk van Alma lasers. Dit handstuk geeft een selectieve lichtimpuls met een zeer hoge energie intensiteit af. De energie wordt opgenomen door de overtollige pigmentcellen, maar niet door de omringende huid. Hierdoor worden de overtollige pigmentcellen in de vlekken als het ware geconcentreerd verwarmd en krijgt de huid een signaal dat deze cellen af te stoten. Na de behandeling kan het pigment in de vlekken tijdelijk donkerder kleuren gedurende 7 tot 14 dagen, wat normaal is en aangeeft dat het pigment wordt afgebroken. Na deze periode zal het pigment geleidelijk vervagen en verdwijnen.

Hoe veel behandelingen zijn er nodig?

Over het algemeen zijn één tot drie behandelingen voldoende om de gewenste resultaten te bereiken. Tijdens een persoonlijk consult worden de pigmentvlekken beoordeelt en wordt er een gericht plan gemaakt. Afhankelijk van jouw huidtype, soort pigmentvlekken, de locatie en de kleur wordt een behandelplan opgesteld voor jouw huid. Het succes van de laserbehandeling hangt af van het contrast tussen het pigment in de vlekken en de omringende huidskleur. Hoe groter dit contrast, hoe effectiever de laser het pigment kan detecteren en behandelen. Daarom is het belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd op een huid die niet gebruind is door blootstelling aan de zon of zonnebank.

Chemische peeling bij pigmentvlekken

Chemische peelings werken door de bovenste laag van de huid te exfoliëren, waardoor de huid vernieuwt en de pigmentatie wordt verminderd. Ze stimuleren ook de aanmaak van nieuwe huidcellen en bevorderen de barrièrefunctie van de huid. Hierdoor kan niet alleen het pigment verbeteren, maar ook de algehele huidconditie, zoals textuur, fijne lijntjes en een gelijkmatige teint.

Is er een vergoeding mogelijk voor pigment?

Voor bepaalde behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken, zoals laserbehandelingen of chemische peelings, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. Het is echter belangrijk om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen om de hoogte van de vergoeding en eventuele voorwaarden te achterhalen.

Lees verder bij pigmentvlekken

Maak nu een afspraak

    Veel gestelde vragen:

  • Hoe werkt een medische peeling bij pigment?

    Er kan ook een medische peeling worden ingezet bij pigmentproblemen. Er zijn verschillende soorten zuren op de markt die ieder een ander effect hebben op de huid. Alle chemische peelings zorgen voor exfoliatie en in een bepaalde mate voor het afschilferen van de bovenste huidlaag. Ze regelen het vernieuwingsproces van de huid, ze verbeteren de barrièrefunctie van de huid, ze zorgen voor een gelijkmatige teint. Een peeling kan dus niet alleen het pigment verbeteren, maar verbetert de gehele huidconditie!
  • Is er ook een combinatie therapie mogelijk?

    Zeker! Wij noemen dit de Photo peel. Een IPL-behandeling kan worden gecombineerd met een medische peeling. Deze laserbehandeling richt zich op alle kleurafwijkingen in de huid. Rode bloedvaatjes en ongewenste pigmentvlekken worden gelijktijdig aangepakt. De IPL- behandeling stimuleert daarnaast de huidcellen om nieuw collageen aan te maken, waardoor de huid steviger wordt. Na de IPL-behandeling wordt er een medische peeling aangebracht. Doordat de IPL- behandeling warmte veroorzaakt in de huid kan een medische peeling nog beter worden opgenomen in de huid. Doordat je de behandeling combineert kun je fijne lijntjes, pigment en vaatproblemen effectief in vaak al één behandeling behandelen.

  • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

    Over het algemeen zijn één tot drie behandelingen voldoende om de gewenste resultaten te bereiken. Tijdens een persoonlijk consult worden de pigmentvlekken beoordeelt en wordt er een gericht plan gemaakt. Afhankelijk van jouw huidtype, soort pigmentvlekken, de locatie en de kleur wordt een behandelplan opgesteld voor jouw huid. Het interval tussen de behandelingen zit vaak op 3 tot 4 weken.

    !

    Wist je dat deze behandeling vanuit de aanvullende verzekering vergoed kan worden?

  • Is er een vergoeding mogelijk?

    De vergoeding voor camouflagetherapie van pigmentvlekken kan variëren, afhankelijk van je zorgverzekeraar en de polisvoorwaardenplan. Camouflagetherapie kan (deels) worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  • Waar moet ik voor de behandeling rekening mee houden?

    Het is essentieel dat de behandeling plaatsvindt op een “niet zongebruinde huid”. Om deze reden wordt het aanbevolen om vóór de laserbehandeling blootstelling aan de zon te vermijden en zonnebrandcrème te gebruiken om de huid te beschermen. Wanneer de huid gebruind is door blootstelling aan de zon of zonnestudio’s, kan de laser zich minder nauwkeurig in het pigment van de vlek richten, omdat het pigment in de gebruinde huid ook kan worden opgemerkt en beïnvloed. Wanneer er voldoende contrast is tussen de huid en het pigment, zal dit de effectiviteit van de behandeling verbeteren.

  • Waar moet je na een behandeling rekening mee houden?

    Het is normaal dat direct na een laserbehandeling de behandelde pigmentvlek grijzig of donkerder kleurt dan voor de behandeling. Dit is een positieve reactie, omdat het aangeeft dat de pigmentvlek reageert op de behandeling. Binnen 5 tot 14 dagen zullen oppervlakkige donkere schilfertjes ontstaan, die vanzelf van de huid afschilferen. Daarnaast kan het voorkomen dat er een zwelling van de huid optreedt na de behandeling, deze zwelling kan tot 3 tot 5 dagen aanhouden.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn opgedane kennis en ervaring kan ik je inzicht geven in hoe jouw huidprobleem verbeterd kan worden.

Samenwerkingen

Door samenwerkingen met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen kan ik je een breed advies geven.

Alleen het beste

Met veel zorg en aandacht heb ik mijn eigen assortiment kunnen samenstellen waar ik volledig achter sta.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29

Welke diensten bieden wij aan?

Graag deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat je inzicht krijgt in hoe jouw huidprobleem ontstaat en hoe het verholpen kan worden. Alle huidvragen zijn welkom en ik zal altijd alle mogelijke behandel opties met je bespreken, ook wanneer deze optie niet in mijn kliniek uitgevoerd kan worden.