Pigment Laser

Een pigmentvlek is in de meeste gevallen eenvoudig te verwijderen!

Afspraak maken

✓ Altijd een persoonlijk behandelplan

✓ Pigmentvlekken minder zichtbaar

✓ Één behandeling geeft gelijk resultaat

Pigmentvlekken verwijderen

Heb jij last van pigmentvlekken en worden die steeds donkerder en groter? Probeer je deze pigmentvlekken met make-up te verbergen? Zonde! Een pigmentvlek is namelijk in de meeste gevallen eenvoudig te verwijderen. Bij Faber Huidkliniek hebben we alle behandelingsmogelijkheden in huis om ervoor te zorgen dat pigmentvlekken minder zichtbaar worden en jouw huid minder snel nieuwe pigmentvlekken zal aanmaken.

Iedere huid is uniek

Iedere huid is uniek, en daarom is er voor iedereen een op maat gemaakte oplossing. Tijdens een persoonlijk consult worden de pigmentvlekken beoordeelt en wordt er een gericht plan gemaakt. Afhankelijk van jouw huidtype, soort pigmentvlekken, de locatie en de kleur wordt een behandelplan opgesteld voor jouw huid. Bij verdenking of twijfel van een onrustig vlekje sturen wij u door naar de huisarts, dermatoloog en/of plastisch chirurg.

Maak nu een afspraak
Cosmo peel forte Cosmo peel forte

Bij Faber Huidkliniek maken we voor iedereen een compleet en op maat gemaakt behandeltraject dat kwaliteit waarborgt. We streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en transformatie die je verdient. Deze zichtbare resultaten behalen we met hoogwaardige apparatuur, kwaliteitsproducten en bewezen effectieve behandelingen.

Welke behandelingen zijn er voor pigmentvlekken?

Een pigment laser en medische peelings zijn vaak de meest effectieve behandelopties voor pigmentvlekken. Een pigmentlaser richt zich op het pigment in de huid en helpt de donkere vlekken te vervagen. Medische peelings kunnen helpen bij het exfoliëren van de bovenste laag van de huid, waardoor de pigmentatie wordt verminderd en een egalere huidskleur wordt bevorderd. Naast deze behandelingen kunnen het gebruik van cosmeceuticals voor thuis ook geadviseerd worden om pigmentatie te onderdrukken en het resultaat te behouden. Tijdens een consult worden de mogelijke behandelopties en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld om samen de beste resultaten te behalen.

Pigmentvlekken laseren

De meeste pigmentvlekken behandelen wij met ons Intense Pulsed Light handstuk van Alma lasers. Dit handstuk geeft een selectieve lichtimpuls met een zeer hoge energie intensiteit af. De energie wordt opgenomen door de overtollige pigmentcellen, maar niet door de omringende huid. Hierdoor worden de overtollige pigmentcellen in de vlekken als het ware geconcentreerd verwarmd en krijgt de huid een signaal dat deze cellen af te stoten. Na de behandeling kan het pigment in de vlekken tijdelijk donkerder kleuren gedurende 7 tot 14 dagen, wat normaal is en aangeeft dat het pigment wordt afgebroken. Na deze periode zal het pigment geleidelijk vervagen en verdwijnen.

Chemische peeling bij pigmentvlekken

Chemische peelings werken door de bovenste laag van de huid te exfoliëren, waardoor de huid vernieuwt en de pigmentatie wordt verminderd. Ze stimuleren ook de aanmaak van nieuwe huidcellen en bevorderen de barrièrefunctie van de huid. Hierdoor kan niet alleen het pigment verbeteren, maar ook de algehele huidconditie, zoals textuur, fijne lijntjes en een gelijkmatige teint.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Over het algemeen zijn één tot drie behandelingen voldoende om de gewenste resultaten te bereiken. Tijdens een persoonlijk consult worden de pigmentvlekken beoordeelt en wordt er een gericht plan gemaakt. Afhankelijk van jouw huidtype, soort pigmentvlekken, de locatie en de kleur wordt een behandelplan opgesteld voor jouw huid. Het succes van de laserbehandeling hangt af van het contrast tussen het pigment in de vlekken en de omringende huidskleur. Hoe groter dit contrast, hoe effectiever de laser het pigment kan detecteren en behandelen. Daarom is het belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd op een huid die niet gebruind is door blootstelling aan de zon of zonnebank.

Is er ook een combinatie therapie mogelijk?

Zeker! Wij noemen dit de Photo peel. Een IPL-behandeling kan worden gecombineerd met een medische peeling. Deze laserbehandeling richt zich op alle kleurafwijkingen in de huid. Rode bloedvaatjes en ongewenste pigmentvlekken worden gelijktijdig aangepakt. De IPL- behandeling stimuleert daarnaast de huidcellen om nieuw collageen aan te maken, waardoor de huid steviger wordt. Na de IPL-behandeling wordt er een medische peeling aangebracht. Doordat de IPL- behandeling warmte veroorzaakt in de huid kan een medische peeling nog beter worden opgenomen in de huid. Doordat je de behandeling combineert kun je fijne lijntjes, pigment en vaatproblemen effectief in vaak al één behandeling behandelen.

Waar moet ik voor de behandeling rekening mee houden?

Het is essentieel dat de behandeling plaatsvindt op een “niet zongebruinde huid”. Om deze reden wordt het aanbevolen om vóór de laserbehandeling blootstelling aan de zon te vermijden en zonnebrandcrème te gebruiken om de huid te beschermen. Wanneer de huid gebruind is door blootstelling aan de zon of zonnestudio’s, kan de laser zich minder nauwkeurig in het pigment van de vlek richten, omdat het pigment in de gebruinde huid ook kan worden opgemerkt en beïnvloed. Wanneer er voldoende contrast is tussen de huid en het pigment, zal dit de effectiviteit van de behandeling verbeteren.

Is er een vergoeding mogelijk voor pigment?

Voor bepaalde behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken, zoals laserbehandelingen of chemische peelings, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. Het is echter belangrijk om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen om de hoogte van de vergoeding en eventuele voorwaarden te achterhalen.

Als je voor de eerste keer bij Faber Huidkliniek komt, raden we je aan om een kosteloos en vrijblijvend consult te plannen. Tijdens dit consult zullen we de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken, het specifieke gebied dat je wilt laten behandelen beoordelen, en je voorzien van een op maat gemaakt behandelplan, inclusief de bijbehorende prijzen.

De onderstaande prijzen gelden per behandeling. Voor de behandeling van meerdere indicaties of gebieden bieden wij een combinatiekorting. Daarnaast zijn er voordelige pakketprijzen beschikbaar voor laserontharen. Tijdens het consult ontvang je een persoonlijke prijsopgave. Sommige behandelingen kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar.

Maak nu een afspraak

Welke diensten bieden wij aan?

Bij Faber Huidkliniek staat kwaliteit centraal, maar altijd in een ontspannen sfeer met persoonlijke aandacht, zodat jij je helemaal thuis voelt. In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw hulpvraag, verbeterpunten of gewenste behandeling. We informeren je je uitgebreid over hoe je jouw huidconditie kunt verbeteren en optimaal kunt behouden. Samen stellen we een persoonlijk behandelplan op om jouw huid te laten stralen!

  • Eerste afspraak

   Eerste afspraak

   In het eerste consult maken we uitgebreid kennis en bespreken we jouw hulpvraag, verbeterpunten of gewenste behandeling. Geheel vrijblijvend en kosteloos.

  • Pigment Laser

   Pigment Laser

   Last van pigmentvlekken of andere verkleuringen? Wij bieden de oplossing met onze pigment laser en/of medische peelings.

  • Couperose

   Couperose

   Heb je last van couperose? Rode huid, storende bloedvaatjes, of een spinnenkopje? Ontdek onze behandelingen voor de oplossing.

  • Huidverbetering

   Huidverbetering

   Met huidtherapeutische behandelingen kun je je huid verbeteren, verjongen en huidveroudering vertragen. Ontdek hier de mogelijkheden!

  • Cosmo peel forte

   Cosmo peel forte

   Cosmo Peel Forte, onze krachtigste peeling met 20% TCA, 10% glycolzuur en 10% phenol (verdoving). Slechts één behandeling zorgt al voor prachtige resultaten.

  • Peelings

   Peelings

   Een peeling verbetert de gehele huidconditie! Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan.

  • Microneedling

   Microneedling

   Microneedling bevordert de productie van nieuwe collageen- en elastinevezels, wat resulteert in huidverjonging en vermindering van rimpels en littekens.

  • Acnetherapie

   Acnetherapie

   Heb je last van een onrustige huid? Dit wordt vaak veroorzaakt door verstoringen in talgproductie en hoornlaag. Wij helpen je graag om je acne onder controle te krijgen.

  • Laser ontharen

   Laser ontharen

   Kom af van ongewenste haargroei! Laser ontharen is de oplossing, of je nu last hebt van ingegroeide haartjes of gewoon geen zin meer hebt in scheren.

  • Huidoneffenheden

   Huidoneffenheden

   Last van huidoneffenheden zoals steelwratjes, ouderdomswratjes, of schilferende plekjes? Ontdek onze behandelingen zoals coagulatie en curettage.

  • Skincare

   Skincare

   Cosmeceuticals zijn skincare producten die zijn ontworpen om de gezondheid van de huid te versterken, schade te herstellen en de huidconditie te verbeteren.

  • PRX-T33 No Needle Skinbooster

   PRX-T33 No Needle Skinbooster

   PRX-T33 No-Needle-Skin-Booster is ideaal voor wie snel resultaat wil zonder lang herstel. De huid voelt gladder, steviger en het herstelt de natuurlijke glans.

  • Camouflagetherapie

   Camouflagetherapie

   Heb je last van kleurafwijkingen in de huid? Ontdek onze diverse behandelingen om dit te verbeteren. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, hierdoor is het mogelijk dat deze behandeling wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

  • Rosacea

   Rosacea

   Rosacea is een chronische huidaandoening met perioden van verergering en verbetering. Kenmerkend zijn de felrode verkleuring van de wangen en neus, diffuse roodheid, couperose (gesprongen bloedvaatjes), en kleine puistjes en bultjes.

  • Resultaten

   Resultaten

   Op deze pagina nodigen we je uit om getuige te zijn van de transformatie die onze behandelingen brengen. Hier presenteren we met trots voor-en-na-foto’s van echte cliënten

  • Gezichtsbehandeling

   Gezichtsbehandeling

   Wil je echte huidverbetering waardoor je een meer egale, stevige, stralende huid krijgt? Kies dan voor een gezichtsbehandeling bij een huidtherapeut.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

BIG-geregistreerde huidtherapeut met ruime ervaring, gericht op hoogwaardige behandelingen en begeleiding.

Persoonlijk behandelplan

Ontvang eerlijk advies tijdens een kosteloos intakegesprek gevolgd door een op maat gemaakt behandelplan.

Zichtbare resultaten

Ontdek de kracht van geavanceerde (combinatie) behandelingen en geniet van de zichtbare resultaten.

Wat zeggen mensen over Faber Huidkliniek?

Marjolein

5-stars-geel

Goede locatie en mooie salon! Heleen neemt alle tijd, met een bakje koffie, om de behandeling en/of voortgang te bespreken. Ze laat de verschillen tussen de behandelingen zien d.m.v. foto’s. Er wordt je ook niks opgedrongen. Je wordt meegevoerd door de behandeling heen doordat Heleen constant verteld wat er gebeurd. Ze neemt alle tijd wat erg rustgevend is. Kortom een hele fijne kliniek!

Joline

5-stars-geel

Hele fijne ervaring! 2e afspraak gehad en ik had al veel effect na de eerste afspraak. Heleen is echt een hele fijne behandelaar en legt alles goed uit. Nu al de moeite waard!