Peelings

Verbeter je gehele huidconditie met peelings bij Faber Huidkliniek!

Afspraak maken

✓ Altijd een persoonlijk behandelplan

✓ Vernieuwen, verfrissen en verbeteren

✓ Verbetert de gehele huidconditie

Peelings

Vernieuwen, verfrissen en verbeteren. Een peeling zorgt voor het afstoten van dode huidcellen, waardoor plaats wordt gemaakt voor nieuwe huidcellen. Deze nieuwe huidcellen zijn gladder en voller wat zorgt voor een vernieuwde huidtextuur en een frissere uitstraling. Kortom: een peeling verbetert de gehele huidconditie!

Waarom kiezen voor een medische peeling?

 • Verbetert de hydratatie, collageen en elastine in de huid
 • Verbetert pigment en draagt bij aan een egalere teint
 • Zorgt ervoor dat vlekjes na ontstekingen sneller verdwijnen
 • Verbetering in talgregulatie en vermindering van acne
 • Verfijning van poriën en huidstructuur
 • Geeft de huid een mooie GLOW!
Maak een afspraak
Huidverbetering Huidverbetering

Bij Faber Huidkliniek maken we voor iedereen een compleet en op maat gemaakt behandeltraject dat kwaliteit waarborgt. We streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en transformatie die je verdient. Deze zichtbare resultaten behalen we met hoogwaardige apparatuur, kwaliteitsproducten en bewezen effectieve behandelingen.

Wat doet een chemische peeling?

Het vernieuwingsproces van de huidcellen is een natuurlijk en continu proces dat plaatsvindt om de gezondheid en functionaliteit van de huid te behouden. De bovenste laag van je huid, ook wel de epidermis genoemd, vernieuwt zich voortdurend door middel van celvernieuwing. Hoewel dit natuurlijke proces plaatsvindt kunnen interne- en externe factoren dit proces beïnvloeden. Blootstelling aan de zon, omgevingsstress en huidproblemen kunnen dit proces beïnvloeden. Een vertraagde deling van de huidcellen resulteert in een doffere teint, ruwe textuur en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast speelt verlies van collageen en elastine, die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid in de huid, een belangrijke rol in het verouderingsproces. Chemische peelings en exfoliërende huidverzorgingsproducten zijn ontworpen om dit natuurlijke vernieuwingsproces te versnellen en de celvernieuwing te stimuleren. Om deze reden zijn peelings zijn zeer geschikt om diverse huidproblemen aan te pakken en om jouw huid er weer jong en stralend uit te laten zien!

Is er ook een combinatie therapie mogelijk?

Zeker! Wij noemen dit de Photo peel. Een IPL-behandeling kan worden gecombineerd met een medische peeling. Deze laserbehandeling richt zich op alle kleurafwijkingen in de huid. Rode bloedvaatjes en ongewenste pigmentvlekken worden gelijktijdig aangepakt. De IPL- behandeling stimuleert daarnaast de huidcellen om nieuw collageen aan te maken, waardoor de huid steviger wordt. Na de IPL-behandeling wordt er een medische peeling aangebracht. Doordat de IPL- behandeling warmte veroorzaakt in de huid kan een medische peeling nog beter worden opgenomen in de huid. Doordat je de behandeling combineert kun je fijne lijntjes, pigment en vaatproblemen effectief in vaak al één behandeling behandelen.

Een peeling wordt ook vaak gecombineerd met microneedling. Chemische peelings en microneedling werken op verschillende manieren om de huid te verbeteren. Door ze te combineren, kunnen ze synergetische resultaten opleveren die elkaar aanvullen en versterken. Deze combinatie heeft een krachtigere werking en kan leiden tot meer huidverbetering.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen je nog nodig hebt, hangt af van jouw huidconditie. Gemiddeld boeken we de mooiste resultaten met 4 tot 8 behandelingen. Tijdens een intakegesprek wordt je uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden en welke peelings het beste bij jou passen. Naast peelings kan bijvoorbeeld een laser- of microneedling behandeling een aanvulling zijn om jouw het beste resultaat te geven. Faber Huidkliniek heeft verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan. Een chemische peeling bevat een gecontroleerde hoeveelheid zuren, zoals alpha-hydroxyzuur (AHA), beta-hydroxyzuur (BHA) of trichloorazijnzuur (TCA).

Hoelang duurt een behandeling?

De duur een peeling is afhankelijk van welke peeling er wordt toegepast en hoe het behandelplan er uitziet. Het kan dus per behandeling verschillen, maar over het algemeen duurt een peeling ongeveer 45 tot 60 minuten.

Is een peeling pijnlijk?

Dit hangt onder andere af van de sterkte van de peeling, de diepte van de behandeling en de individuele reactie van de huid. Hierdoor kunnen sommige mensen een prikkelend of warm gevoel ervaren tijdens de peeling. Over het algemeen is het voor iedereen goed te verdragen. Tijdens de peeling krijg je een handventilator. Dit kan helpen om de huid te koelen en het gevoel van warmte of prikkeling te verminderen.

Gaat mijn huid vervellen na een peeling?

Na een peeling kan vervelling en schilfering optreden, vooral als het een intensieve behandeling betreft. De hersteltijd en de ernst van de bijwerkingen na een peeling kunnen variëren afhankelijk van het type en de sterkte van een peeling en de individuele doorlaatbaarheid van de huid.

Waar moet je na een behandeling rekening mee houden?

Direct na de peeling kan de huid rood worden en warmer aanvoelen. Dit is meestal een tijdelijke reactie die binnen enkele uren tot een dag kan afnemen. Gedurende de week na de peeling kan de huid droger aanvoelen dan normaal. Dit komt doordat de bovenste laag dode huidcellen versneld wordt afgestoten. Vervelling kan ook een reactie zijn na een peeling. Dit gebeurt doordat de oude, dode huidcellen worden afgestoten en plaatsmaken voor de nieuwe huid eronder. Dit kan beginnen op dag 2 na de behandeling en kan tot maximaal 7 dagen duren.

Als je voor de eerste keer bij Faber Huidkliniek komt, raden we je aan om een kosteloos en vrijblijvend consult te plannen. Tijdens dit consult zullen we de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken, het specifieke gebied dat je wilt laten behandelen beoordelen, en je voorzien van een op maat gemaakt behandelplan, inclusief de bijbehorende prijzen.

De onderstaande prijzen gelden per behandeling. Voor de behandeling van meerdere indicaties of gebieden bieden wij een combinatiekorting. Daarnaast zijn er voordelige pakketprijzen beschikbaar voor laserontharen. Tijdens het consult ontvang je een persoonlijke prijsopgave. Sommige behandelingen kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar.

Maak nu een afspraak

Welke diensten bieden wij aan?

Bij Faber Huidkliniek staat kwaliteit centraal, maar altijd in een ontspannen sfeer met persoonlijke aandacht, zodat jij je helemaal thuis voelt. In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw hulpvraag, verbeterpunten of gewenste behandeling. We informeren je je uitgebreid over hoe je jouw huidconditie kunt verbeteren en optimaal kunt behouden. Samen stellen we een persoonlijk behandelplan op om jouw huid te laten stralen!

  • Eerste afspraak

   Eerste afspraak

   In het eerste consult maken we uitgebreid kennis en bespreken we jouw hulpvraag, verbeterpunten of gewenste behandeling. Geheel vrijblijvend en kosteloos.

  • Pigment Laser

   Pigment Laser

   Last van pigmentvlekken of andere verkleuringen? Wij bieden de oplossing met onze pigment laser en/of medische peelings.

  • Couperose

   Couperose

   Heb je last van couperose? Rode huid, storende bloedvaatjes, of een spinnenkopje? Ontdek onze behandelingen voor de oplossing.

  • Huidverbetering

   Huidverbetering

   Met huidtherapeutische behandelingen kun je je huid verbeteren, verjongen en huidveroudering vertragen. Ontdek hier de mogelijkheden!

  • Cosmo peel forte

   Cosmo peel forte

   Cosmo Peel Forte, onze krachtigste peeling met 20% TCA, 10% glycolzuur en 10% phenol (verdoving). Slechts één behandeling zorgt al voor prachtige resultaten.

  • Peelings

   Peelings

   Een peeling verbetert de gehele huidconditie! Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan.

  • Microneedling

   Microneedling

   Microneedling bevordert de productie van nieuwe collageen- en elastinevezels, wat resulteert in huidverjonging en vermindering van rimpels en littekens.

  • Acnetherapie

   Acnetherapie

   Heb je last van een onrustige huid? Dit wordt vaak veroorzaakt door verstoringen in talgproductie en hoornlaag. Wij helpen je graag om je acne onder controle te krijgen.

  • Laser ontharen

   Laser ontharen

   Kom af van ongewenste haargroei! Laser ontharen is de oplossing, of je nu last hebt van ingegroeide haartjes of gewoon geen zin meer hebt in scheren.

  • Huidoneffenheden

   Huidoneffenheden

   Last van huidoneffenheden zoals steelwratjes, ouderdomswratjes, of schilferende plekjes? Ontdek onze behandelingen zoals coagulatie en curettage.

  • Skincare

   Skincare

   Cosmeceuticals zijn skincare producten die zijn ontworpen om de gezondheid van de huid te versterken, schade te herstellen en de huidconditie te verbeteren.

  • PRX-T33 No Needle Skinbooster

   PRX-T33 No Needle Skinbooster

   PRX-T33 No-Needle-Skin-Booster is ideaal voor wie snel resultaat wil zonder lang herstel. De huid voelt gladder, steviger en het herstelt de natuurlijke glans.

  • Camouflagetherapie

   Camouflagetherapie

   Heb je last van kleurafwijkingen in de huid? Ontdek onze diverse behandelingen om dit te verbeteren. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, hierdoor is het mogelijk dat deze behandeling wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

  • Rosacea

   Rosacea

   Rosacea is een chronische huidaandoening met perioden van verergering en verbetering. Kenmerkend zijn de felrode verkleuring van de wangen en neus, diffuse roodheid, couperose (gesprongen bloedvaatjes), en kleine puistjes en bultjes.

  • Resultaten

   Resultaten

   Op deze pagina nodigen we je uit om getuige te zijn van de transformatie die onze behandelingen brengen. Hier presenteren we met trots voor-en-na-foto’s van echte cliënten

  • Gezichtsbehandeling

   Gezichtsbehandeling

   Wil je echte huidverbetering waardoor je een meer egale, stevige, stralende huid krijgt? Kies dan voor een gezichtsbehandeling bij een huidtherapeut.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

BIG-geregistreerde huidtherapeut met ruime ervaring, gericht op hoogwaardige behandelingen en begeleiding.

Persoonlijk behandelplan

Ontvang eerlijk advies tijdens een kosteloos intakegesprek gevolgd door een op maat gemaakt behandelplan.

Zichtbare resultaten

Ontdek de kracht van geavanceerde (combinatie) behandelingen en geniet van de zichtbare resultaten.

Wat zeggen mensen over Faber Huidkliniek?

Marjolein

5-stars-geel

Goede locatie en mooie salon! Heleen neemt alle tijd, met een bakje koffie, om de behandeling en/of voortgang te bespreken. Ze laat de verschillen tussen de behandelingen zien d.m.v. foto’s. Er wordt je ook niks opgedrongen. Je wordt meegevoerd door de behandeling heen doordat Heleen constant verteld wat er gebeurd. Ze neemt alle tijd wat erg rustgevend is. Kortom een hele fijne kliniek!

Joline

5-stars-geel

Hele fijne ervaring! 2e afspraak gehad en ik had al veel effect na de eerste afspraak. Heleen is echt een hele fijne behandelaar en legt alles goed uit. Nu al de moeite waard!