Chemische peeling Faber Huidkliniek Rosmalen

Peelings

Vernieuwen, verfrissen en verbeteren. Een peeling zorgt voor het afstoten van dode huidcellen, waardoor plaats wordt gemaakt voor nieuwe huidcellen. Deze nieuwe huidcellen zijn gladder en voller wat zorgt voor een vernieuwde huidtextuur en een frissere uitstraling. Kortom: een peeling verbetert de gehele huidconditie!

Ik wil ook een mooie glow!

Een peeling verbetert de gehele huidconditie!

Waarom kiezen voor een medische peeling?

 • Verbetert de hydratatie, collageen en elastine in de huid
 • Verbetert pigment en draagt bij aan een egalere teint
 • Zorgt ervoor dat vlekjes na ontstekingen sneller verdwijnen
 • Verbetering in talgregulatie en vermindering van acne
 • Verfijning van poriën en huidstructuur
 • Geeft de huid een mooie GLOW!
TCA peeling rosmalen
Dermaceutic TCA peelingen

Het vernieuwingsproces van de huidcellen is een natuurlijk en continu proces dat plaatsvindt om de gezondheid en functionaliteit van de huid te behouden. De bovenste laag van je huid, ook wel de epidermis genoemd, vernieuwt zich voortdurend door middel van celvernieuwing. Hoewel dit natuurlijke proces plaatsvindt kunnen interne- en externe factoren dit proces beïnvloeden. Blootstelling aan de zon, omgevingsstress en huidproblemen kunnen dit proces beïnvloeden. Een vertraagde deling van de huidcellen resulteert in een doffere teint, ruwe textuur en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast speelt verlies van collageen en elastine, die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid in de huid, een belangrijke rol in het verouderingsproces.

Chemische peelings en exfoliërende huidverzorgingsproducten zijn ontworpen om dit natuurlijke vernieuwingsproces te versnellen en de celvernieuwing te stimuleren. Om deze reden zijn peelings zijn zeer geschikt om diverse huidproblemen aan te pakken en om jouw huid er weer jong en stralend uit te laten zien!

Faber Huidkliniek heeft verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan. Een chemische peeling bevat een gecontroleerde hoeveelheid zuren, zoals alpha-hydroxyzuur (AHA), beta-hydroxyzuur (BHA) of trichloorazijnzuur (TCA).

In sommige gevallen worden verschillende peelings in combinatie met elkaar gebruikt. De specifieke samenstelling en concentratie van de chemische peeling variëren, afhankelijk van de conditie van jouw huid en het resultaat dat we samen willen behalen.

De behandeling kan ook worden gecombineerd met microneedling. Chemische peelings en microneedling werken op verschillende manieren om de huid te verbeteren. Door ze te combineren, kunnen ze synergetische resultaten opleveren die elkaar aanvullen en versterken.

  Veel gestelde vragen:

 • Hoe werkt een medische peeling bij pigment?

  Er kan ook een medische peeling worden ingezet bij pigmentproblemen. Er zijn verschillende soorten zuren op de markt die ieder een ander effect hebben op de huid. Alle chemische peelings zorgen voor exfoliatie en in een bepaalde mate voor het afschilferen van de bovenste huidlaag. Ze regelen het vernieuwingsproces van de huid, ze verbeteren de barrièrefunctie van de huid, ze zorgen voor een gelijkmatige teint. Een peeling kan dus niet alleen het pigment verbeteren, maar verbetert de gehele huidconditie!

 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

  Hoeveel behandelingen je nog nodig hebt, hangt af van jouw huidconditie. Gemiddeld boeken we de mooiste resultaten met 4 tot 8 behandelingen. Tijdens een intakegesprek wordt je uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden en welke peelings het beste bij jou passen. Naast peelings kan bijvoorbeeld een laser- of microneedling behandeling een aanvulling zijn om jouw het beste resultaat te geven.

 • Hoelang duurt een behandeling?

  De duur een peeling is afhankelijk van welke peeling er wordt toegepast en hoe het behandelplan er uitziet. Het kan dus per behandeling verschillen, maar over het algemeen duurt een peeling ongeveer 45 tot 60 minuten.

 • Is een peeling pijnlijk?

  Dit hangt onder andere af van de sterkte van de peeling, de diepte van de behandeling en de individuele reactie van de huid. Hierdoor kunnen sommige mensen een prikkelend of warm gevoel ervaren tijdens de peeling. Over het algemeen is het voor iedereen goed te verdragen. Tijdens de peeling krijg je een handventilator. Dit kan helpen om de huid te koelen en het gevoel van warmte of prikkeling te verminderen.

 • Gaat mijn huid vervellen na een peeling?

  Na een peeling kan vervelling en schilfering optreden, vooral als het een intensieve behandeling betreft. De hersteltijd en de ernst van de bijwerkingen na een peeling kunnen variëren afhankelijk van het type en de sterkte van een peeling en de individuele doorlaatbaarheid van de huid.

 • Is er ook een combinatie therapie mogelijk?

  Zeker! Wij noemen dit de Photo peel. Een IPL-behandeling kan worden gecombineerd met een medische peeling. Deze laserbehandeling richt zich op alle kleurafwijkingen in de huid. Rode bloedvaatjes en ongewenste pigmentvlekken worden gelijktijdig aangepakt. De IPL- behandeling stimuleert daarnaast de huidcellen om nieuw collageen aan te maken, waardoor de huid steviger wordt. Na de IPL-behandeling wordt er een medische peeling aangebracht. Doordat de IPL- behandeling warmte veroorzaakt in de huid kan een medische peeling nog beter worden opgenomen in de huid. Doordat je de behandeling combineert kun je fijne lijntjes, pigment en vaatproblemen effectief in vaak al één behandeling behandelen.

  Een peeling wordt ook vaak gecombineerd met microneedling. Chemische peelings en microneedling werken op verschillende manieren om de huid te verbeteren. Door ze te combineren, kunnen ze synergetische resultaten opleveren die elkaar aanvullen en versterken. Deze combinatie heeft een krachtigere werking en kan leiden tot meer huidverbetering.

 • Waar moet je na een behandeling rekening mee houden?

  Direct na de peeling kan de huid rood worden en warmer aanvoelen. Dit is meestal een tijdelijke reactie die binnen enkele uren tot een dag kan afnemen. Gedurende de week na de peeling kan de huid droger aanvoelen dan normaal. Dit komt doordat de bovenste laag dode huidcellen versneld wordt afgestoten. Vervelling kan ook een reactie zijn na een peeling. Dit gebeurt doordat de oude, dode huidcellen worden afgestoten en plaatsmaken voor de nieuwe huid eronder. Dit kan beginnen op dag 2 na de behandeling en kan tot maximaal 7 dagen duren.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn jaren lange ervaring bij verschillende cosmetische klinieken kan ik je met de juiste zorg behandelen.

Nauwe samenwerking

Door een nauwe samenwerking met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen help ik je met elk huidprobleem.

Alleen het beste

Ik werk alleen met de beste en mooiste producten waardoor ik de beste kwaliteit zorg kan aanbieden.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29

Welke diensten bieden wij aan?

Graag deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat je inzicht krijgt in hoe jouw huidprobleem ontstaat en hoe het verholpen kan worden. Alle huidvragen zijn welkom en ik zal altijd alle mogelijke behandel opties met je bespreken, ook wanneer deze optie niet in mijn kliniek uitgevoerd kan worden.