microneedling rosmalen

Microneedling

Microneedling is een populaire techniek voor huidverbetering en wordt vaak gebruikt voor verschillende indicaties zoals huidverjonging, rimpels en littekens. De kleine microkanaaltjes die door de naaldjes worden gecreëerd, activeren het natuurlijke genezingsmechanisme van de huid, waarbij nieuwe collageen- en elastinevezels worden geproduceerd.

Ik wil ook een stralende huid

Effectief voor huidveroudering en preventief tegen huidveroudering

Waar is microneedling voor geschikt?

Deze behandeling kan worden ingezet op het gezicht, maar ook op het lichaam, doordat er op verschillende dieptes gewerkt kan worden. De voordelen van microneedling zijn onder andere een gezonder, stralender en verfijnder uitziende huid. De behandeling stimuleert de natuurlijke collageenproductie en bevordert de celvernieuwing, wat kan leiden tot een verbeterde huidtextuur en vermindering van fijne lijntjes en littekens. Daarnaast kan microneedling de opname en effectiviteit van huidverzorgingsproducten vergroten. De gemaakte microkanaaltjes in de huid zorgen ervoor dat de actieve ingrediënten beter kunnen doordringen en dieper in de huid kunnen doordringen, waardoor producten effectiever kunnen werken.

Hoe vaak moet ik een microneedling behandeling doen?

De frequentie van microneedling-behandelingen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de conditie van de huid en het gewenste behandelingsresultaat. Tijdens het intake gesprek wordt er een behandelplan op maat gemaakt dat is afgestemd op jouw huid. Voor algemene huidverjonging en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, wordt meestal aanbevolen om microneedling behandelingen in een reeks sessies uit te voeren. Dit kan variëren van 3 tot 6 behandelingen, met tussenpozen van 4 tot 6 weken tussen elke sessie. Het geleidelijke proces van collageenopbouw en huidvernieuwing vereist tijd, dus meerdere behandelingen zijn vaak nodig om de beste resultaten te bereiken. Voor specifieke huidaandoeningen, zoals littekens of hyperpigmentatie, kan een langere behandelingsperiode nodig zijn, met mogelijk meer sessies.

Wanneer zie je het resultaat van microneedling?

Het stimuleren van collageenproductie en de daaropvolgende huidvernieuwing met microneedling is een geleidelijk proces dat enige tijd kan duren. Het duurt vaak enkele maanden voordat de volledige resultaten zichtbaar worden, aangezien de huid tijd nodig heeft om nieuw collageen aan te maken en te regenereren. Het is belangrijk om te begrijpen dat microneedling geen eenmalige oplossing is, maar eerder een behandeling die periodiek moet worden herhaald om de resultaten te behouden. Vergelijkbaar met een sportschoolbezoek, waarbij regelmatige training nodig is om fit en sterk te blijven, is het onderhouden van de resultaten van microneedling ook belangrijk. Door regelmatig microneedling te ondergaan, kun je langdurig plezier hebben van de verbeterde huidconditie en de behaalde resultaten behouden.

Hoe kan microneedling worden ingezet?

1. Skin booster
Deze behandeling heeft als doel om de huid hydratatie en voeding in de huid te verbeteren en te onderhouden. Een skin booster is werkt preventief tegen huidveroudering en is een zeer geschikte behandeling voor iedereen die zijn of haar huid wilt verbeteren.
2. Huidverbetering
Deze behandeling heeft als doel de rimpels in de huid te verbeteren. Hierbij wordt het aantal naaldjes, de naaldlengte en het aantal passes aangepast om rimpels intensiever aan te pakken.
3. (Acne) Littekens
Deze behandeling heeft als doel de huid te vernieuwen, om zo nieuw collageen aan te maken om te littekens te verbeteren. Vaak wordt deze behandeling gecombineerd met TCA voor een betere cel stimulatie in het litteken. De TCA wordt afhankelijk van de littekens voor of na de behandeling aan de binnenkant van de littekens aangebracht.

Welke soorten behandelingen met microneedling zijn er?

Glow Facial
De glow facial behandeling is een behandeling waarbij een hoge concentratie vitamine C in de huid wordt gebracht door middel van microneedling. Het resultaat van de behandeling is een goed doorbloede, gehydrateerde huid die een mooie glans vertoont. Ideaal voor tijdens de zomermaanden!

Firm Facial
De huidverstevigende Firm Facial is de ideale behandeling voor het aanpakken van diepere huidproblemen en helpt bij structuurverbetering van de huid. De Firm Facial is een combinatie van 12% TCA, glycolzuur, 1% retinol & microneedling.

Cosmo Glow
De TCA-comsopeel 12% zorgt voor een onmiddellijke doorbloeding en stimulatie van de huid. De microneedling d.m.v. speed wave therapy zorgt voor de collageenstimulatie. Het hoog geconcentreerd hyaluron van Emmagen zorgt voor een diepere hydratatie van de fijne lijntjes.

Pixel peel
Deze behandeling bestaat uit mirconeedling met een cocktail aan actieve ingrediënten die afgestemd zijn op de behoefte van jouw huid. Na deze behandeling wordt er een TCA peeling aangebracht. Door de gaatjes die met microneedling zijn gemaakt kan de TCA nog beter in de huid worden opgenomen.

  Veel gestelde vragen:

 • Wat gebeurt er in de huid?

  • Chirurgische 36-puntsnaald levert met miljoenen per seconde een hoog aantal microperforaties
  • Door het gebruik van deze naaldjes worden fibroblasten gestimuleerd en dit bevordert de aanmaak van collageen en elastine om te huid te verstevigen en te vernieuwen
  • Zie het als een natuurlijke wondgenezing proces. Wij geven de huid een gecontroleerde schade prikkel waardoor de huid vernieuwd wordt
  • Door de micro gaatjes die in de huid worden gemaakt kunnen actieve werkstoffen goed worden opgenomen in de huid

  Wist je dat hierdoor hoogwaardige producten met actieve ingrediënten hierdoor tot 200 maal beter in de huid kunnen penetreren?
 • Wat gebeurt er in de huid?

  Microneedling kan worden gezien als een gecontroleerd wondgenezingsproces. De kleine microkanaaltjes die door de naaldjes worden gecreëerd, activeren het natuurlijke genezingsmechanisme van de huid, waarbij nieuwe collageen- en elastinevezels worden geproduceerd. Dit kan helpen bij het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid en het verminderen van rimpels en andere tekenen van veroudering.

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  De hoeveelheid benodigde behandelingen met microneedling hangt af van het door u gewenste resultaat. Ook de huidige staat waarin uw huid zich verkeerd is van belang om te bepalen hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zullen zijn.

  • Gemiddeld worden er 3 tot 6 behandelingen met een interval van 4 weken geadviseerd
  • Je kunt deze behandeling afwisselen/combineren met andere huid stimulerende behandelingen, zoals; chemische peelingen en lasertherapie.
 • Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?

  Bij microneedling is er na de behandeling afhankelijk van de sterkte en diepte roodheid aanwezig. Deze roodheid is doorgaans met 4 tot 8 uur verdwenen. Soms houdt de roodheid in lichte mate enkele dagen aan. Het kan ook voorkomen dat de huid gaat schilferen. Alle bijwerkingen van microneedling zijn doorgaans binnen 7 tot 10 dagen verdwenen. Wij adviseren altijd de K ceutic van dermaceutic voor een voorspoedig huidherstel!

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn opgedane kennis en ervaring kan ik je inzicht geven in hoe jouw huidprobleem verbeterd kan worden.

Samenwerkingen

Door samenwerkingen met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen kan ik je een breed advies geven.

Alleen het beste

Met veel zorg en aandacht heb ik mijn eigen assortiment kunnen samenstellen waar ik volledig achter sta.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29

Welke diensten bieden wij aan?

Graag deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat je inzicht krijgt in hoe jouw huidprobleem ontstaat en hoe het verholpen kan worden. Alle huidvragen zijn welkom en ik zal altijd alle mogelijke behandel opties met je bespreken, ook wanneer deze optie niet in mijn kliniek uitgevoerd kan worden.