Laser ontharen oksels Faber Huidkliniek Rosmalen

Laser ontharen

Last van ongewenste haargroei? Er zijn meerdere vormen van ongewenste haargroei met verschillende oorzaken zoals erfelijkheid, leeftijd of hormonale huishouding. Maar je kunt ook last hebben van ingegroeide haartjes of je hebt gewoon geen zin meer in scheren. Wat de oorzaak of reden ook is: laser ontharen is de oplossing!

Wil jij ook af van het scheren?

Wist je dat één behandeling al direct resultaat geeft?

Hoe werkt laser ontharen?

Laser ontharen bij Huidkliniek Faber in Rosmalen is een populaire behandeling omdat je vaak al na één behandeling verschil merkt. Veel mensen ervaren al vrij snel dat de haargroei vermindert en dat de haren die terug groeien dunner en lichter zijn. Laser ontharen is een effectieve methode om ongewenste haargroei te verminderen en te verwijderen. Er wordt een geconcentreerde lichtstraal uitgezonden die gericht is op het haarzakje (follikel). Zodra de lichtstraal het haarzakje bereikt, wordt het omgezet in warmte. Deze warmteontwikkeling beschadigt de voedingsbodem van de haarzakjes. Dit heeft als gevolg dat de normale haargroei wordt stilgelegd en er minder nieuwe haren terug groeien.

Hoe veel behandelingen zijn er nodig bij laser ontharen?

Het aantal benodigde behandelingen kan variëren, afhankelijk van factoren zoals haarkleur, haardikte, huidtype en het behandelde gebied. Over het algemeen zijn meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Gemiddeld genomen zijn 6-10 behandelingen nodig, maar dit kan per persoon verschillen. De haartjes die nog overblijven zijn vaak dun en minuscuul en gemakkelijk te verwijderen zonder nieuwe irritatie. Om de resultaten van laser ontharen te behouden, is het aan te raden om regelmatig onderhoudsbehandelingen te plannen. Dit kan betekenen dat je jaarlijks 1 à 2 behandelingen nodig hebt, afhankelijk van je individuele behoeften.

Is laser ontharen pijnlijk?

De behandeling zal aanvoelen als lichte speldenprikjes. De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren maar het kan wel gevoelig zijn. Na de behandeling kan de huid tijdelijk rood en wat gevoeliger zijn. De meeste mensen ervaren minimale bijwerkingen en kunnen direct na de behandeling terugkeren naar hun normale bezigheden.

IPL of laser ontharing?

IPL (Intense Pulsed Light) en laser ontharing zijn beide effectieve methoden om ongewenst haar te verwijderen. Bij Faber Huidkliniek gaan we echter een stap verder. Ons IPL handstuk, voorzien van de geavanceerde AFT technologie van Alma, biedt een veel specifiekere golflengte range in vergelijking met andere IPL systemen. Het resultaat? Een handstuk dat even krachtig is als een ontharingslaser.

Laser ontharen 5+1 behandeling gratis

Gemiddeld genomen zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Op dit moment bieden we een speciale actie aan waarbij je één gratis behandeling ontvangt bij aankoop van 5 behandelingen.

laser ontharen oksels resultaat rosmalen

Wel of niet scheren tussen de behandelingen door?

Het is belangrijk dat de haren minimaal 4 weken niet geharst of geëpileerd zijn. De reden hiervan is dat de schacht van haartje in het haarzakje moet zitten op het moment van behandelen. Anders kan de energie van de laser niet worden omgezet in warmte en vind er geen beschadiging van de follikel plaats. Hiermee trek je namelijk het haarzakje uit de huid waardoor de laser het haarzakje niet kan vernietigen. De haren mogen wel geschoren worden, dit moet zelfs op de dag van de behandeling zodat de warmte van de laser goed kan worden opgenomen in het haarzakje in de huid. Tussentijds mag je de haren ook gewoon scheren.

Welke haren zijn geschikt voor laser ontharen?

Alleen donker gekleurde haren zijn geschikt voor laser ontharen. Donkere haren bevatten meer melanine, het pigment dat licht absorbeert, en daarom worden ze gemakkelijker verwarmd en vernietigd door de laser. Lichte haren, zoals blond, rood of grijs haar, hebben minder melanine en zijn daarom moeilijk te behandelen. Dit komt doordat de laser deze haren minder goed ziet en dus minder warmte kan afgeven in de haarzakjes. Hierdoor kan het resultaat bij lichte haren minder effectief zijn.

Is laser ontharen veilig voor de huid?

Laserontharing is veilig voor iedereen, omdat wij gebruik maken van FDA-goedgekeurde apparatuur (Alma Lasers) die veilig zijn voor alle huid- en haartypes.

De eerste keer laser ontharen?

Als je voor de eerste keer bij Faber Huidkliniek komt, raden we je aan om een kosteloos en vrijblijvend consult te plannen. Tijdens dit consult zullen we de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken, het specifieke gebied dat je wilt laten behandelen beoordelen, en je voorzien van een op maat gemaakt behandelplan, inclusief de bijbehorende prijzen.

Maak nu een afspraak

  Veel gestelde vragen:

 • Voor wie is de behandeling geschikt?

  Voor iedereen die donker gekleurde haren heeft en er van af wilt!

 • Voor wie is de behandeling geschikt?

  Voor iedereen die donker gekleurde haren heeft en er van af wilt!

 • Wat moet ik voor de behandeling doen?

  Het is belangrijk dat de haren minimaal 4 weken niet geharst of geëpileerd zijn. Hiermee trek je namelijk het haarzakje uit de huid waardoor de laser het haarzakje niet kan vernietigen. De haren mogen wel geschoren worden, dit moet zelfs op de dag van de behandeling zodat de warmte van de laser goed kan worden opgenomen in het haarzakje in de huid. Tussentijds mag je de haren ook scheren.

 • Welk interval wordt aangehouden?

  De frequentie van de laser behandeling is afhankelijk van het gebied dat we laseren. In het gezicht laseren wij om de 4 tot 6 weken en op het lichaam laseren we om de 6 tot 8 weken.

 • Mag ik in de zon na de behandeling?

  Tijdens de gehele behandelperiode wordt geadviseerd om de behandelde huid uit de zon te houden.

 • Doet de behandeling pijn?

  De behandeling zal aanvoelen als lichte speldenprikjes. De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren maar het kan wel gevoelig zijn. Na de behandeling kan de huid tijdelijk rood en wat gevoeliger zijn.

 • Mag ik blijven scheren?

  Ja zeker! De haren moeten zelfs geschoren zijn op het moment van behandelen. Je mag alleen de haren niet epileren en/of harsen. De reden hiervan is dat de schacht van haartje in het haarzakje moet zitten op het moment van behandelen. Anders kan de energie van de laser niet worden omgezet in warmte en vind er geen beschadiging van de follikel plaats.

 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

  Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken. Afhankelijk van de locatie van de haren, onderliggende aandoeningen of hormonale veranderingen kunnen meerdere (herhaal)behandelingen wenselijk zijn.

 • Zijn de haren definitief weg?

  Er wordt vaak geadverteerd met definitief ontharen, helaas is er geen enkel apparaat op de markt die dit waar kan maken. Om je resultaat te behouden zijn er altijd onderhoudsbehandelingen nodig. Vaak zijn jaarlijks 1 à 2 losse behandelingen voldoende om het resultaat te onderhouden.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn opgedane kennis en ervaring kan ik je inzicht geven in hoe jouw huidprobleem verbeterd kan worden.

Samenwerkingen

Door samenwerkingen met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen kan ik je een breed advies geven.

Alleen het beste

Met veel zorg en aandacht heb ik mijn eigen assortiment kunnen samenstellen waar ik volledig achter sta.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29

Welke diensten bieden wij aan?

Graag deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat je inzicht krijgt in hoe jouw huidprobleem ontstaat en hoe het verholpen kan worden. Alle huidvragen zijn welkom en ik zal altijd alle mogelijke behandel opties met je bespreken, ook wanneer deze optie niet in mijn kliniek uitgevoerd kan worden.