fibroom verwijderen rosmalen

Huidoneffenheden

In de loop der jaren kunnen huidoneffenheden ontstaan. Dit kunnen steelwratjes (fibromen of skintags genoemd), ouderdomswratjes (verruca seborrhoica) ruw aanvoelende, schilferende plekjes (actinische keratose), verheven moedervlekken of andere plekjes zijn. Ze komen veel voor in het gezicht, maar ook in de hals en op het lichaam. Hoewel deze plekjes meestal onschuldig zijn, kunnen ze als hinderlijk of cosmetisch storend worden ervaren. Huidoneffenheden kunnen gemakkelijk verwijderd worden middels curettage of coagulatie.

Ik wil graag mijn huid verbeteren

Behandelmethodes huidoneffenheden

Er zijn verschillende methoden om huidoneffenheden te verwijderen, waaronder curettage en coagulatie.

Bij coagulatiebehandeling wordt het huidoppervlak oppervlakkig verbrand met behulp van warmte of elektrische stroom, waardoor de oneffenheid wordt verwijderd. Na de behandeling ontstaat er een donker (zwart) korstje dat na 5 tot 7 dagen vanzelf geneest.

Curettage is een andere methode waarbij de huidoneffenheid wordt weggeschraapt met een curette, een soort scherp lepeltje. Dit wordt meestal gedaan onder lokale verdoving. Na de curettage kan de wond genezen door middel van korstvorming en genezing van binnenuit. Dit proces duurt ongeveer 5 tot 7 dagen.

Foto van voor, tijdens, direct na de behandeling en na 10 dagen.

huidoneffenheden verwijderen middels coagulatie

  Veel gestelde vragen:

 • Hoeveel behandelingen heb je nodig?

  Vaak is 1 behandeling al genoeg maar soms zijn er 2 of maximaal 3 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van de locatie en grote van de plek.

 • Hoeveel behandelingen heb je nodig?

  Vaak is 1 behandeling al genoeg maar soms zijn er 2 of maximaal 3 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van de locatie en grote van de plek.

 • Doet de behandeling pijn?

  De ervaring van pijn kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de individuele pijndrempel, de grootte en locatie van de huidoneffenheid, en de gebruikte methode voor verwijdering. Er kan een licht brandend gevoel of een prikkelend gevoel optreden tijdens de behandeling. Dit kan als ongemakkelijk worden ervaren, maar de pijn is meestal minimaal. Na de behandeling kan er enige gevoeligheid, roodheid en een licht branderig gevoel zijn. Het korstje dat zich vormt, kan ook enig ongemak veroorzaken, maar dit zou doorgaans binnen enkele dagen moeten genezen.

 • Kunnen huidoneffenheden terugkomen?

  Ja, in sommige gevallen kunnen huidoneffenheden terugkomen na verwijdering, hoewel dit niet altijd het geval is. Sommige huidoneffenheden, zoals steelwratjes, kunnen de neiging hebben om terug te groeien. Ook kunnen nieuwe huidoneffenheden op dezelfde of andere plaatsen op de huid verschijnen.

 • Hoe lang duurt de genezing?

  De genezing duurt ongeveer tussen de 5 en 10 dagen, afhankelijk van de grote en de locatie van het plekje.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn opgedane kennis en ervaring kan ik je inzicht geven in hoe jouw huidprobleem verbeterd kan worden.

Samenwerkingen

Door samenwerkingen met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen kan ik je een breed advies geven.

Alleen het beste

Met veel zorg en aandacht heb ik mijn eigen assortiment kunnen samenstellen waar ik volledig achter sta.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29

Welke diensten bieden wij aan?

Graag deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat je inzicht krijgt in hoe jouw huidprobleem ontstaat en hoe het verholpen kan worden. Alle huidvragen zijn welkom en ik zal altijd alle mogelijke behandel opties met je bespreken, ook wanneer deze optie niet in mijn kliniek uitgevoerd kan worden.