Couperose verwijderen rosmalen

Couperose

Couperose is een huidaandoening waarbij kleine bloedvaatjes in de huid van het gezicht verwijden en zichtbaar worden, wat kan leiden tot een rode huid, rode bloedvaatjes of spinnenkopjes. Couperose komt heel veel voor, zowel bij mannen als bij vrouwen. Laser en/of IPL is dan ook een populaire behandeling om couperose te behandelen. Beide methodes maken gebruik van geconcentreerd licht om de bloedvaatjes te coaguleren, waardoor de vaatjes uiteindelijk worden afgebroken en opgeruimd door het lichaam, zonder de omringende huid te beschadigen. Dit kan resulteren in het verminderen of zelfs volledig verwijderen van de zichtbare rode bloedvaatjes.

Ik heb last van rode vaatjes

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Couperose (rode bloedvaatjes o.a. op de wangen)
 • Teleangiëctastieën (enkele vaatjes)
 • Spider naevus (spinnenkopje)
 • Diffuse roodheid (rode verkleuring van de huid)
 • Vasculaire rosacea: diffuse roodheid en/of couperose
 • Rode (acne)littekens
 • Poikiloderma van Civatte (pigment/vaatafwijking in de nek)

De benoemde indicaties zijn goed te behandelen met gemiddeld 2 tot 3 behandelingen. Bij deze behandeling wordt een speciale laser gebruikt om de bloedvaten in het gezicht te verwarmen en op te ruimen, waardoor de zichtbaarheid van de couperose vermindert. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid bloedvaatjes, het huidtype en het doel. Het eindresultaat van deze behandelingen is 70 tot 90% minder roodheid!

Behandeling couperose

De beste manier om couperose te behandelen is met de Alma Beauty Rejuve. Dat is een zeer uitgebreid en geavanceerd systeem met verschillende behandelmogelijkheden. De rode vaatjes absorberen het geconcentreerd licht om vervolgens de bloedvaatjes te coaguleren, waardoor de vaatjes uiteindelijk worden afgebroken en opgeruimd door het lichaam. De behandeling niet alleen effectief is in het verminderen van couperose, maar ook in het stimuleren van de collageenproductie en huidverstrakking door de warmte die tijdens de behandeling vrijkomt. Het resultaat is een egale en stralende huid.

Oorzaak couperose

De precieze oorzaak van couperose is niet volledig bekend, maar er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan ervan. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken van couperose:

 • Erfelijkheid: Couperose kan worden veroorzaakt door genetische aanleg. Als couperose in jouw familie voorkomt, heb je mogelijk een verhoogd risico om het ook te ontwikkelen.
 • Zwakke bloedvaten: Sommige mensen hebben van nature zwakkere bloedvatwanden, waardoor de bloedvaten gemakkelijker verwijden en zichtbaar worden onder de huid. Het gebruik van bloedverdunners kan ook een oorzaak zijn.
 • Licht huidtype: Mensen met een lichtere huid hebben over het algemeen een grotere kans op couperose omdat de bloedvaatjes gemakkelijker door te huid te zien zijn.
 • Blootstelling aan de zon: Langdurige blootstelling aan de zon kan de bloedvaten in het gezicht beschadigen en couperose veroorzaken of verergeren.
 • Temperatuurverschillen: Extreme temperatuurwisselingen, zoals blootstelling aan koude of warme omgevingen, kunnen de bloedvaten in het gezicht doen uitzetten en couperose veroorzaken.
 • Huidirritatie: Irriterende huidproducten of langdurige blootstelling aan extreme temperaturen kunnen couperose veroorzaken of verergeren.
 • Rosacea: Couperose wordt vaak samen gezien met rosacea, een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid, ontsteking en puistjes in het gezicht.

Resultaten couperose behandeling

Maak nu een afspraak

  Veel gestelde vragen:

 • Hoe werkt een couperose behandeling?

  De laser produceert licht met hoge energie. Rode bloedcellen worden daardoor selectief opgewarmd waardoor de bloedvaatjes vervolgens door het lichaam worden opgeruimd. De laser is selectief en beschadigd andere structuren in de huid niet.

 • Hoe werkt een couperose behandeling?

  De laser produceert licht met hoge energie. Rode bloedcellen worden daardoor selectief opgewarmd waardoor de bloedvaatjes vervolgens door het lichaam worden opgeruimd. De laser is selectief en beschadigd andere structuren in de huid niet.

 • Is een behandeling pijnlijk?

  Wij maken gebruikt van een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is, maar wel als gevoelig wordt ervaren. Het voelt alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie, maar dat gaat direct daarna weer weg.

 • Wanneer zie ik resultaat?

  Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen met tussenpozen van 3-4 weken nodig zijn om optimale resultaten te bereiken, maar de eerste resultaten zijn vaak al na 2 weken zichtbaar.

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen met tussenpozen van 3-4 weken nodig zijn om optimale resultaten te bereiken. Resultaat kan variëren afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid adertjes en het huidtype. Sommige mensen kunnen sneller resultaten zien dan anderen, en het is mogelijk dat sommige adertjes meer behandelingen nodig hebben om volledig te vervagen. Onze ervaring is dat roodheid na deze behandeling voor 70-90% is verdwenen.

 • Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

  Het zijn twee verschillende huidaandoeningen. Couperose is een netwerk van gesprongen bloedvaatjes. En rosacea gaat vaak gepaard met meerdere huidklachten, zoals couperose, rode (ontsteking) bultjes, kleine witte puistjes. Beide huidaandoeningen zijn goed te behandelen met chemische peelingen en/of lasertherapie. Lees hier meer verder over rosacea.

 • Hoe ziet mijn huid er na een behandeling uit?

  Roodheid en (lichte) zwelling zijn normale reacties direct na de behandeling. Na de behandeling kunnen de zichtbare bloedvaatjes direct verdwijnen of tijdelijk wat paars kleuren voordat ze door het lichaam worden opgeruimd. Indien er naast couperose ook pigment in de huid aanwezig is, kan dit tijdelijk donkerder verkleuren en vervolgens zal dit binnen enkele dagen weer lichter worden. Bovenstaande symptomen kunnen enkele uren tot enkele dagen aanhouden. Je kunt de eventuele roodheid en zwelling camoufleren als je dat wenst.

 • Kan couperose weer terug komen?

  Hoewel behandelingen zoals laser, IPL en andere methoden zeer effectief zijn bij het verminderen of verwijderen van zichtbare bloedvaatjes, kunnen nieuwe vaatjes na verloop van tijd weer ontstaan, vooral als er onderliggende oorzaken zijn die bijdragen aan de aandoening. Om de resultaten van de behandeling te behouden en nieuwe vaatjes te minimaliseren, kunnen periodieke onderhoudsbehandelingen (1 tot 2 keer per jaar) worden aanbevolen.

 • Is er een vergoeding mogelijk voor couperose?

  Couperose valt binnen de verzekering onder camouflagetherapie en kan in sommige gevallen worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en is afhankelijk van de polisvoorwaarden. In je polisvoorwaarden vind je de hoogte van het verzekerde bedrag voor deze behandeling.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn opgedane kennis en ervaring kan ik je inzicht geven in hoe jouw huidprobleem verbeterd kan worden.

Samenwerkingen

Door samenwerkingen met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen kan ik je een breed advies geven.

Alleen het beste

Met veel zorg en aandacht heb ik mijn eigen assortiment kunnen samenstellen waar ik volledig achter sta.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29

Welke diensten bieden wij aan?

Graag deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat je inzicht krijgt in hoe jouw huidprobleem ontstaat en hoe het verholpen kan worden. Alle huidvragen zijn welkom en ik zal altijd alle mogelijke behandel opties met je bespreken, ook wanneer deze optie niet in mijn kliniek uitgevoerd kan worden.