Huidverjonging Rosmalen

Cosmo peel forte

Het paradepaardje onder de TCA peelingen. De Cosmo Peel Forte. Dit is onze sterkste peeling op basis van 20% TCA (trichloorazijnzuur), 10% glycolzuur en 10% phenol (verdoving). Deze combinatie maakt de peeling uitermate geschikt voor de aanpak van huidveroudering. Eén behandeling is voldoende om de huid soms wel tot 5 jaar te verjongen. Dit is een intensieve peeling waarbij je aan minimaal één week hersteltijd moet denken. Na deze herstel periode is het resultaat al direct zichtbaar.

Ik wil graag een behandeling

Eén behandeling is voldoende om de huid soms wel tot 5 jaar te verjongen.

Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals genetica, levensstijl, blootstelling aan de zon en omgevingsfactoren. Hoewel het onmogelijk is om huidveroudering volledig te stoppen, zijn er enkele effectieve behandelmethodes om huidveroudering tegen te gaan.

De oplossing tegen huidveroudering

Als we spreken van huidveroudering, hebben we het in feite over collageen. Of beter gezegd, een gebrek daaraan. Collageen is het belangrijkste structurele eiwit als in de huid. Hoe meer van dit eiwit hoe steviger, voller en frisser onze huid eruitziet. Naarmate we ouder worden en vooral als we roken, drinken en bij onze huid blootstellen aan Uv-straling, daalt onze collageenproductie. Onze collageenvoorraad raakt langzaam op. Dit veroorzaakt rimpels, evenals verlies van volume ofwel volheid voor een jeugdige uitstraling. Wil je dit aanpakken dan dien je het verlies van collageen aan te pakken.

Cosmo peel forte Cosmo peel forte

De Cosmo Peel Forte

Deze effectieve TCA peeling zorgt voor collageen stimulatie in de diepte van de huid. Na twee weken zie je is er al resultaat zichtbaar. Na een paar maanden ervaar je een lift-effect en verstrakking van de huid. De collageen en elastine aanmaak werkt nog minimaal zes maanden na de behandeling door.  Het eindresultaat is daarom het beste na een half jaar te zien.

Goede voorbereiding bij een sterke peeling

Vanwege de sterkte van de peeling moet de huid in goede conditie zijn. We starten daarom altijd met een goede voorbereiding. Deze voorbereiding start minimaal 4 weken voorafgaand aan de cosmo forte peeling. De voorbereiding bestaat uit thuisproducten (cosmeceuticals) en een voorbereidende medische peeling in de praktijk. Een huid die niet voorbereid is op een intense peeling zal veel minder snel resultaat boeken, dan wanneer dit wel gedaan wordt. Doordat de huid voorbereid is met de juiste ingrediënten zal de huidreactie op de peeling ook beter zijn.  Doordat de huid goed is voorbereid en de juiste nazorg krijgt draagt dit bij aan een langdurig en duurzaam resultaat. 

De juiste thuis producten bij huidveroudering

De belangrijkste producten hierin zijn aller eerst een goede anti-zonnebrand. Dit is de beste manier om te voorkomen dat collageen in de eerste plaats afbreekt. Daarnaast spelen de ingredienten retinol en vitamine C een belangrijke rol. vitamine C een antioxidant en werkt ondersteunend aan de collageen productie van de huid. Vitamine C speelt een onmisbare rol in de vorming van collageen. Vitamine C vormt namelijk een bouwsteen bij dit proces. Een van de belangrijkste reden waarom we op natuurlijke wijze stoppen met het produceren van zoveel collageen, is te wijten aan een afname van ons vermogen om voldoende vitamine C aan te maken. Het aanbrengen (en suppleren) van vitamine C kan het lichaam ondersteunen bij de collageenproductie. Daarnaast speelt retinol een belangrijke rol. Retinol, ook wel bekend als vitamine A, is het enige wetenschappelijk onderbouwde ingrediënt dat de celdeling kan beïnvloeden. Dit ingredient verbetert de gezonde celdeling, stimuleert de aanmaak van collageen (bindweefsel dat je huid verstevigt) en elastine (dat je huid veerkrachtig maakt). Ook remmen ze enzymen die collageen en elastine afbreken.

  Veel gestelde vragen:

 • Is deze peeling voor iedereen geschikt?

  Nee, dit is een peeling die alleen wordt gedaan wanneer iemand de juiste indicatie hiervoor heeft. Ben je benieuwd of jij de juiste indicatie hebt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.

 • Hoe lang duurt de voorbereiding?

  De huid moet minimaal 4 weken voorbereid worden met thuis producten en 2 weken voorafgaand aan de cosmo forte peeling wordt er een medische peeling gedaan ter voorbereiding.

 • Wat is de herstelperiode van deze peeling?

  De herstelperiode van deze peeling ligt tussen 7 tot 10 dagen. In deze periode zal de huid gaan indrogen en afschilferen. De huid kan in deze periode rood en gezwollen zijn. Na deze periode is er een volledig nieuwe huid zichtbaar, deze huid is vaak nog enkele weken wat roder en gevoeliger. De bijwerkingen van deze peeling dienen niet onderschat te worden. De eerste 7 tot 10 dagen na de peeling adviseren wij gezien de opgenoemde bijwerkingen om thuis te blijven. Dit is het meest veilig voor de huid omdat in deze herstelperiode geen Uv-straling op de huid mag komen.

 • Wanneer is het resultaat zichtbaar?

  Het resultaat is na 8 weken goed zichtbaar, maar optimaal na 3 maanden. Het resultaat van de behandeling verschilt per persoon en is o.a. afhankelijk van het lichaamseigen herstelvermogen. Het proces van collageenvorming heeft tijd nodig. Het resultaat is een strakkere, stevigere, vollere huid die minder fijne rimpeltjes vertoont. Diepe poriën of littekens worden meer egaal aan het huidoppervlak. Het nieuwe weefsel dat door de huid is aangemaakt zal niet verdwijnen na verloop van tijd, dus de resultaten zijn blijvend. Uiteraard kan het verouderingsproces van de huid niet stop gezet worden en zal u het resultaat moeten onderhouden. Dit kan door middel van thuisproducten, peelingen of laserbehandelingen.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn opgedane kennis en ervaring kan ik je inzicht geven in hoe jouw huidprobleem verbeterd kan worden.

Samenwerkingen

Door samenwerkingen met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen kan ik je een breed advies geven.

Alleen het beste

Met veel zorg en aandacht heb ik mijn eigen assortiment kunnen samenstellen waar ik volledig achter sta.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29

Welke diensten bieden wij aan?

Graag deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat je inzicht krijgt in hoe jouw huidprobleem ontstaat en hoe het verholpen kan worden. Alle huidvragen zijn welkom en ik zal altijd alle mogelijke behandel opties met je bespreken, ook wanneer deze optie niet in mijn kliniek uitgevoerd kan worden.