Acne behandeling rosmalen

Acne behandeling

Heb jij last van een onrustige huid? Acne vulgaris is de medische term voor (jeugd)puistjes. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is er een verstoring in de talgproductie in combinatie met een verdikte hoornlaag (bovenste gedeelte van de huid). Dit kan zich kenmerken in puistjes, mee-eters, verstopte poriën en in sommige gevallen onderhuidse ontstekingen. De oorzaak kan ook liggen bij een verstoring van de hormoonspiegel in het lichaam, maar ook wat je eet en hoe je je voelt kunnen van invloed zijn. Hierdoor kan iedereen, ook op latere leeftijd een onrustige huid ontwikkelen.

Ik heb last van een onrustige huid

Met behandelingen verkleinen we het risico op littekens

Wat is acne?

Bij mensen met acne is de epidermis, de buitenste laag van de huid, vaak dikker dan normaal. Dit leidt tot verstopte poriën en de opbouw van talg, wat een zorgt voor puistjes, mee-eters, verstopte poriën en in sommige gevallen onderhuidse ontstekingen.

Poriën zijn kleine gangetjes in de huid waarvan de opening in contact staat met de buitenwereld. In deze porie is van nature talg aanwezig. Talg zorgt er namelijk voor dat het onze huid niet uitdroogt en de huid soepel houdt. Bij de normale gang van zaken reinigen de poriën zichzelf. Helaas geldt dit bij mensen met acne niet omdat er vaak sprake is van een verdikking epidermis en/of een overproductie aan talg. Hierdoor kan de porie verstopt taken met talg en een puistje veroorzaken.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de bovenste huidlaag wordt verdund. Door de epidermis dunner te maken, worden verstopte poriën vrijgemaakt, waardoor talg gemakkelijker kan worden afgevoerd. Dit helpt bij het verminderen van de ontstekingen en het voorkomen van nieuwe acne-uitbraken.

Oorzaak acne?

Hoewel vaak acne wordt veroorzaakt door een verdikte epidermis, verhoogde talgproductie, verstopte poriën en ontstekingen kan acne ook andere oorzaken hebben. Hormonale veranderingen, zoals die tijdens de puberteit, zwangerschap of menstruatie, kunnen ook bijdragen aan de vorming van acne. Verder kunnen stress, slechte voeding en genetische aanleg ook een rol spelen. Het is belangrijk om te weten dat de oorzaak van acne per persoon kan verschillen en dat een goede huidverzorging en een gezonde levensstijl kunnen helpen bij het voorkomen en behandelen van acne. Wat bij jou de oorzaak is en hoe is jouw acne het beste te behandelen? Dat onderzoeken we samen tijdens een gratis intake gesprek. Tijdens een intake gesprek nemen wij jouw huidproblemen door en proberen we er samen achter te komen welke factoren triggers vormen voor jouw acne.

Belang van de juiste thuis producten

Sta jij altijd met een trekkerig gevoel op? Schreeuwt jouw huid direct om een crème? Of is jouw huid juist vet of komt dit pas in de loop van de dag? Dan kunnen de juiste thuis producten enorm verschil maken en ervoor zorgen dat jij sneller het gewenste resultaat behaald en behoudt. We nemen tijdens een eerste consult altijd jouw skincare routine door en kijken samen welke producten het beste bij jou passen. 

Aanpak acne behandeling

Elke acne huid is namelijk anders en behoeft een andere aanpak. Je kunt last hebben van een vette glimmende huid-onzuivere huid met enkele comedonen (mee-eters) en zonder ontstekingen, maar je kunt ook juist last hebben van veel onderhuidse pijnlijke ontstekingen. Je kunt ook last hebben van een vochtarme vorm van acne of een hormonale acne huid of juist een combinatie. Het doel van acnetherapie is het onder controle krijgen van de acne, het verbeteren van de huidconditie zodat de acne niet terugkeert en eventuele huidschade zoals littekentjes of rode/bruine vlekjes (restacne) herstellen.

Combinatietherapie acne behandeling

Door te behandelen met een dieptereiniging in combinatie met een medische peeling, cosmeceuticals voor thuis en desgewenst advies over voeding en medicatie, kunnen we jouw acne klachten zichtbaar verminderen. Ook verklein je hiermee het risico op acnelittekens.

Vergoeding zorgverzekering bij acne

Bij een aanvullende zorgverzekering kunnen acne behandelingen vaak (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer bij je zorgverzekeraar welke rechten op vergoedingen je hebt of neem je polisvoorwaarden door.

Maak nu een afspraak

  Veel gestelde vragen:

 • Hoe ziet een acne behandeling eruit?

  We starten altijd op een gereinigde huid, zodat we jouw huid goed kunnen beoordelen. Daarna starten we met een dieptereiniging waarin we ervoor zorgen dat alle ontstekingen, mee-eters en puistjes worden verwijderd door middel van een steriel klein naaldje. We beoordelen daarna je huidconditie opnieuw en kiezen een medische peeling die op dat moment het meest geschikt is voor jou huid. Elke behandeling kan een andere peeling worden gekozen. De keuze voor een peeling is afhankelijk van de huidconditie, de talgproductie, het aantal ontstekingen en de dikte van de huid.

 • Hoe ziet een acne behandeling eruit?

  We starten altijd op een gereinigde huid, zodat we jouw huid goed kunnen beoordelen. Daarna starten we met een dieptereiniging waarin we ervoor zorgen dat alle ontstekingen, mee-eters en puistjes worden verwijderd door middel van een steriel klein naaldje. We beoordelen daarna je huidconditie opnieuw en kiezen een medische peeling die op dat moment het meest geschikt is voor jou huid. Elke behandeling kan een andere peeling worden gekozen. De keuze voor een peeling is afhankelijk van de huidconditie, de talgproductie, het aantal ontstekingen en de dikte van de huid.

 • Wat doet een medische peeling?

  Alle peelings hebben een andere werking. Dit is afhankelijk van de soort peeling en de sterkte. Ze hebben sowieso één ding gemeen; ze zorgen voor exfoliatie. Exfoliëren is het proces van het verwijderen van dode huidcellen van het huidoppervlak. Het is een belangrijk onderdeel bij acnetherapie, omdat het de bovenste huidlaag verdund en hierdoor onzuiverheden makkelijker verwijderd kunnen worden. Daarnaast hebben peelingen een ontstekingsremmende werking waardoor roodheid en ontstekingen die vaak gepaard gaan met acne worden verminderd. 

 • Welke medische peeling is voor mijn acne huid geschikt?

  Is je huid wat droger dan kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor een melkzuur peeling, is jouw huid wat vetter en hierdoor meer talgproductie aanwezig dan is salicylzuur de oplossing. Wanneer de bovenste huidlaag wat verdikt is wordt er vaak gekozen voor een peeling waar glycolzuur in zit. Heb je meer last van ontstekingen of rest acne? Dan denken we vaak aan een jessner peeling of pompoenzuur peeling. Het kan ook zijn dat je een mix hebt van dit alles, ook daar hebben wij de geschikte peeling voor. Wil je liever niet schilferen of maakt je dat niet uit? We kunnen op alles inspelen. Op deze manier kiezen we altijd een medische peeling die aansluit op jouw huidbehoefte.

 • Hoeveel acne behandelingen zijn er nodig?

  We starten altijd met 4 behandelingen. De behandelingen vinden om de 2 tot 4 weken plaats. Tijdens en na deze behandelingen evalueren we het resultaat en maken we samen een aanvullend behandelplan of bespreken we hoe we dit resultaat het beste kunnen onderhouden.

 • Welke thuisproducten bij acne?

  Is jouw huid wat vetter of juist wat droger of zelfs trekkerig? Dan kunnen de juiste thuis producten enorm verschil maken. We nemen om deze reden altijd tijdens het eerste consult met jou door welke producten het beste bij jou passen. Wij noemen deze producten ook wel cosmeceuticals.

 • Vergoeding acne behandeling?

  Wanneer je een vergoeding voor acnetherapie hebt vanuit je aanvullende verzekering kan het zijn dat de behandeling (deels) vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Wil je weten of een behandeling vergoed kan worden? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar of neem je polisvoorwaarden door.

Faber Huidkliniek

Ruime ervaring

Door mijn opgedane kennis en ervaring kan ik je inzicht geven in hoe jouw huidprobleem verbeterd kan worden.

Samenwerkingen

Door samenwerkingen met cosmetisch artsen & plastisch chirurgen kan ik je een breed advies geven.

Alleen het beste

Met veel zorg en aandacht heb ik mijn eigen assortiment kunnen samenstellen waar ik volledig achter sta.

Vragen? Bel 06 57 77 57 29

Welke diensten bieden wij aan?

Graag deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat je inzicht krijgt in hoe jouw huidprobleem ontstaat en hoe het verholpen kan worden. Alle huidvragen zijn welkom en ik zal altijd alle mogelijke behandel opties met je bespreken, ook wanneer deze optie niet in mijn kliniek uitgevoerd kan worden.